izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Trench srajčna obleka

Cena: 145,00 Koda izdelka: 230006
Počisti izbiro
Click Here

Brezčasne srajčne obleke, ki nam bodo še dolgo služile in se bodo lepo dopolnjevale z ostalimi kosi oblačil v naših garderobnih omarah.

Opis izdelka

Pri Mila.Vert dajejo poudarek na etično delovanje na vseh nivojih poslovanja. Oblačila so narejena iz okolju in ljudem prijaznih materialov; sledijo principom pravične trgovine.
S svojim delovanjem blagovna znamka ponuja alternativo hitri modi in neetičnosti delovanja modne industrije. Naklonjeni so trajnostnim rešitvam, zavezali so se, da pri izdelavi oblačil uporabljajo materiale, ki imajo najmanj 90% ekološko sestavo, največkrat je to ekološki bombaž z GOTS certifikatom.
Ker oblačila izdelujejo v manjših serijah posamezniki oz. manjše podjetje iz Slovenije, imajo lahko nad samo kvaliteto izdelave oblačil več pregleda oz. lahko kvaliteto izdelave lažje nadzorujejo. Vsak kos je izdelan natančno in skrbno, določeni detajli na oblačilih pa so narejeni ročno. V nasprotju s tekstilnimi delavci v državah v razvoju, kamor se je preselilo večino svetovne tekstilne proizvodnje, podjetja s katerimi sodelujejo prejmejo za svoje delo plačilo, kot ga sami določijo, njihovi zaposleni pa so zaščiteni z zakonodajo, ki določa minimalno plačo in varne delovne pogoje.

Ustanoviteljica, Tina Logar Bauchmüller, je s pomočjo babičine spretnosti za šivalnim strojem že od malega oblikovala in izdelovala oblačila, ki bi dodatno popestrila njeno garderobo. Danes pri svojem ustvarjanju stremi k brezčasnim in preprostim kosom, katere popestri s skrbno premišljenimi detajli.

Podatki o materialu – 100 % ekološki bombaž
Preja 100 % ekološkega bombaža ima GOTS* certifikat.

*GOTS (Global Organic Textile Standard) certifikat
Ključni pogoji, katerim morajo ustrezati izdelki z GOTS (Global Organic Textile Standard) certifikatom.
Tekstilni izdelek, ki je označen kot »ekološki« (Organic) mora vsebovati več kot 95 % certificiranih ekoloških vlaken, z več kot 70 % certificiranih ekoloških vlaken, pa ima lahko oznako »narejen xx% ekološko«.

  • V vseh fazah proizvodnje tekstila mora biti ekološko pridelan tekstil ločen od proizvodnje konvencionalnega tekstila.
  • Dodatek barvil, stabilizatorjev in ostalih proizvodnih kemikalij za tkanino je natančno predpisan in mora ustrezati predpisom glede toksičnosti in biorazgradljivosti.
  • Dodajanje težkih kovin, formaldehida in gensko spremenjenih sestavin ni dovoljeno.
  • Dodatki na izdelkih ne smejo vsebovati plastičnih elementov, PVC-ja, niklja ali kroma.
  • Odpadna voda iz predelovalnih postopkov se mora očistiti v čistilnih napravah.
  • Vsi pridelovalci in predelovalci ekološke tkanine morajo izpolnjevati socialne standarde (predpisane z ILO normami).

*OEKO-TEX® Standard 100
Neodvisni svetovni sistem za preverjanje in certificiranje surovin, polizdelkov in končnih tekstilnih izdelkov na vseh ravneh izdelave. Mednarodno zavezujoč katalog testiranja v skladu z OEKO-TEX® Standard 100 temelji na znanstveno dokazanih parametrih in se letno revidira v skladu z najnovejšo zakonodajo in raziskavami. Katalog testiranja vključuje:

  • Prepovedane snovi, kot so kancerogena barvila
  • Zakonsko regulirane snovi, kot so formaldehid, težke kovine ali pentaklorofenol
  • Snovi, ki so poznane kot zdravju škodljive, vendar še niso zakonsko urejene ali prepovedane, kot so pesticidi, alergena barvila in kositrove spojine
  • Parametri, kot so obstojnost barv in koži prijazna pH-vrednost, ki so previdnostni ukrepi za varovanje zdravja potrošnikov

Spremljaš naš blog?
Preberi si pogovor s Tino Logar Bauchmüller: Mila.Vert: Med šivanko in cvetjem in jo še malo bolj spoznaj.

Oblikovanje

Dodatne informacije

Teža 0.500 kg
Origin

Meni