10 idej za slovenska darila, ki ogrejejo srce

Že izbirate božična in novoletna darila? Res smo dobre ideje na kup spravile, ne bo vam žal, če preberete do konca.

Prazniki so pred vrati in mnogim nakupovanje božičnih daril predstavlja velik izziv. Razlogov je več, cilj pa je vsem skupen – osrečiti obdarovanca, pokazati, da vam je mar, širiti radost in dobre misli.

Ikice že od nekdaj rade na pomoč priskočimo, ko si nekdo kravžlja živčke pri izbiri daril, zato smo tudi tokrat pripravile 10 idej za slovenska darila naših ustvarjalcev, ki bodo obdarovance navdušila. Verjetno ne rabimo posebej razlagati, da z nakupom podprete majhna slovenska podjetja, ki še vedno bijemo boj za obstanek v teh težkih časih. Ampak mislimo pozitivno in verjamemo, da bo še vse dobro. Pa tudi Božičku, Dedku Mrazu in Miklavžu smo pisale, da naj bo že čimprej konec teh ‘koronskih časov’.

 

ROKOVNIKI & KOLEDARJI

Nabor letnih planerjev, rokovnikov in koledarjev je letos še posebej pester, saj si želimo, da v letu 2022 vse teče kot po maslu. S pravo organizacijo, načrtovanjem, veliko idejami in navdiha nam lahko uspe.

 

 

NOGAVICE

Kdo ne potrebuje nogavic? Če so izdelane v Sloveniji in z tradicionalnim motivom še toliko bolje. Klasičnih imamo že tako preveč in če bo moda še naprej narekovala razgaljene gležnje, je vseeno bolje da izpod hlač kuka slovenska potica, kranjska klobasa ali žlahtna kapljica.

 

ZA TAPRAVE GURMANE

V življenju se je potrebno kdaj posladkati. Piškoti, kava, čaji, čokolade … za vsakega gurmana nekaj. Še svoj napis jim lahko dodate in tako postanejo najboljše darilo vseh časov.

 

 

STEKLENIČKE ZA VODO

Našo drago Zemljo želimo ohraniti prijetno za bivanje tudi v času, ko nas ne bo, za naše praprapraprapra vnuke in njihove potomce. Steklenička za vodo je prava izbira za tiste, ki si želijo spremembe v življenju, no, pa za tiste, ki premalo pijejo, ker dovolj tekočine je treba spit. Na pokrovček lahko dodate tudi ime ali napis.

 

FOOD WRAP & FOOD POCKET

Povoščene krpice so bile lani najbolj priljubljeno darilo, ki so vrata naše trgovine zapustile lično zavite v papir, čakajoč na novega lastnika.  Primerne so za vse, za čisto vse ljudi, ker je plastična folija itak iz mode.

 

SKODELICE

Vedno je fino imeti novo skodelico, iz katere srkate sveže skuhano kavico, ali topel napitek, ki osrečuje. Mnogi bi rekli, da je to precej klasično izpeto darilo. Toda če izberete ročno izdelane ali poslikane skodelice, je vse prej kot to. Izbirate lahko med skodelicami s priljubljenimi liki ali takšnimi, ki so izraz umetniškega ustvarjanja slovenske oblikovalke.

 

IZDELKI ZA KUHINJO

Ročno potiskane kuhinjske krpe, namizni tekači, predpasniki, vrečke za kruh in servieti, ki jih krasijo tradicionalni motivi. Tako živahni, a hkrati preprosti, da bodo vsem, ki radi vihtijo kuhalnico v pravi navdih.

 

 COPATI

»Ne hodi bosa po hiši,« so besede vsake babice. Copati že od nekdaj veljajo za lepo praznično darilo. Pisanih barv, dovršenih oblik, iz recikliranih materialov, organskega bombaža … za vsako boso nogo se nekaj pri nas najde, ker seveda poslušamo naše babice.

 

NAKIT

Iz skrbno izbranega slovenskega lesa, iz lesa ameriškega oreha, unikatno pleten, iz cementa ali recikliranih zgoščenk. Narejen trajnostno in brezčasno, za vsako priložnost in vsak okus. Izbirate lahko med uhani, zapestnicami in ogrlicami slovenskih oblikovalk, ki nakit izdelujejo z ljubeznijo, da ga lahko podarite ljubljeni osebi.

 

DEKOR (ARTPRINTI, SLIKE)

Prav vsi potrebujemo v teh časih nekaj vzpodbudnih besed in motivacije. Kako jo bolje širiti kot z čudoviti artprinti Helene Vedrič ali Nine Kovačič, ki nam vlijejo upanje na boljši jutri, za popestritev stene pa vam priporočamo kakšno grafiko Klavdije Zupanc, ki je vedno narejena iz srca.

 

BONUS: DARILNI PAKETI

Novost letošnjega leta so vsekakor naši darilni paketi, ki jih lahko naročite v darilni transportni škatli (če darilo potuje dirketno k obdarovancu), ali v darilni škatli. Vsi darilni paketi so skrbno izbrani in ustvarjeni s srcem.

 

Hvala, ker podpirate slovensko. ❤️

 

Le klik vstran od popolnih daril