Ika in Iva Renčelj ob 10. obletnici Trgovine IKA v Ljubljani: »Drugim želiva ponuditi tisto, kar imava sami najraje – izbrano slovensko.«

Imeti družinsko podjetje ni mačji kašelj, to lahko potrdi vsaka podjetniška družina.  Ika in Iva Renčelj pa sta dokaz, da je izvedljivo in kljub temu, da hodita vsaka svojo pot, imata isto vizijo in iste cilje. Sta odlični sodelavki, prijateljici in zaveznici, ki tudi drugim želita ponuditi tisto, kar imata sami najraje – izbrano slovensko.

Smo trgovina s slovenskimi izdelki

Zgodba se je začela davnega leta 1992, ko se je v Škoflji Loki odprla prva Trgovina IKA. Leta 2008 pa sta si postavili nov izziv in odprli še ljubljansko IKO, kjer še danes lahko kupite modne kreacije, uporabne, okrasne izdelke za dom ter fina darila za vsako priložnost, nekaj let kasneje je sledilo še odprtje spletne trgovine, kjer se trenutno nahajate.

Trgovina IKA v Ljubljani pred 10 leti in danes

Trgovina IKA ni navadna trgovina z izdelki, je trgovina ki ponuja izključno kreacije slovenskih oblikovalcev in spodbuja zavest, da je slovensko še vedno najboljše.  Na naših poličkah se tako pojavljajo izdelki priznanih slovenskih oblikovalcev, kot so PolonaPolona, Jasmina Verbič, Ksenja Baraga, Mila Vert in drugi. Njihove zgodbe si lahko preberete na spletni strani, kjer je prav vsak avtor, ki jih najdete na naših poličkah, predstavljen na poseben način. Na izviren način pa se predstavljajo tudi vsak mesec, v skrbno kreirani izložbi, ki privablja ljudi, da zavijejo v trgovino in pobrskajo med izdelki.

Novembrski izložbi v Trgovini IKA

Leta hitro minevajo in kar ne moreta verjeti, da je minilo že toliko let, odkar sta se podali raziskovat neznano in odprli trgovino v centru Ljubljane. Za njuno uspešnostjo stoji dobro sestavljen koncept, vizija in sanje, predvsem pa hvaležnost, da ju je življenje nagradilo, da lahko delata nekaj, kar ju veseli in to skupaj.

10. obletnica

Trgovina IKA v novembru praznuje 10. obletnico obstoja, zato smo na martinovo soboto praznovali tudi mi, pripravili smo domača kozjanska jabolka, balone za najmlajše in kotiček za fotografiranje, za vse, ki so si želeli imeti trajen spomin na našo trgovinico. Seveda nismo pozabili na naše spletne prijatelje, na našem Facebook profilu (ali Instagram profilu) lahko sodelujete v nagradni igri, za namen katere smo pripravili kar 20. vrečk presenečenja.

Jabolka in kotiček za slikanje, ter vrečke presenečenja, ki čakajo na nagrajence

Dekleti sta veseli, da sta pridobili zaupanje slovenskih oblikovalcev, ki z veseljem prinesejo nove izdelke na poličke, kot tudi kupcev, ki se čedalje bolj odločajo za nakup pristnih slovenskih izdelkov, bodisi za domačo uporabo ali darila.

Ika Renčelj ob 10. obletnici Trgovine IKA:

»Pravijo, edina stalnica je sprememba, Loške Ike ni več, Ika v Ljubljani je pa lepša kot kdajkoli, polna energije mladih sodelavcev in uspešna zgodba se nadaljuje.

Osrečuje me, ko vidim kako moj otrok raste in napreduje. Kakšen kamen, ob katerem se z Ivo spotakneva se še vedno najde na poti, ampak tudi to je del vzpona in nove moči. In rasti.

Srečno Iki naslednjih 10 let, hvala moji Ivi, da nadaljuje najine sanje in hvala vsej ekipi za srčnost, trud in zvestobo.«

Iva in Ika, skupaj sta najboljši

Iva Renčelj ob 10. obletnici Trgovine IKA:

»Srčno rada opazujem, kako trgovina raste in zori. Od predvsem ročno narejenih izdelkov malih obrtnikov, ki so polnili naše police leta 2008 do sodobnih kolekcij malih in malo večjih blagovnih znamk iz katerih so ti mali obrtniki postali danes, tudi z našo pomočjo.

Z velikim žarom odpirava vrata trgovine tujim obiskovalcem in nasploh ljubiteljem sodobnega slovenskega oblikovanja, ki so presenečeni nad dovršenostjo produktov in nad tem kako subtilno se lahko reinterpetira tradicija v uporaben ter oblikovno izjemen izdelek.

Hkrati s trgovino pa rastem tudi sama in v vseh teh letih sem dobila mnogo dragocenih izkušenj, ki jih skrbno uporabljam pri svojem vodenju. Po vseh teh letih vsak dan na delo hodim z veseljem in z enako energijo kot takrat. Vem, da z mojo ekipo delamo odlično a hkrati se ideje po izboljšavah in novih projektih rojevajo vsakodnevno. Skratka, nikoli nam ni dolgčas :)«