5 razlogov, zakaj potrebuješ planer v papirnati obliki in pestra izbira na naših poličkah

Niste popolnoma prepričane, zakaj so analogni planerji postali takšen hit v zadnjih letih? 🤔 Vsekakor imajo velik vpliv na priljubljenost elegantne in šik platnice, vendar je korist veliko večja kot le zunanji izgled.  Uporaba planerjev postaja vse bolj priljubljena z razlogom: to je odličen način za upravljanje svojega časa in produktivnost. Vendar v svetu pametnih telefonov in tablic ter drugih digitalnih čudes se bo morda težko vrniti na “tradicionalen – analogni način”. Velikokrat jih kupimo zaradi videza in nato opustimo, največkrat jim niti ne damo več prave priložnosti. Toda notranjost in uporabnost sta tisti, ki skrivata pravi čar planerjev in rokovnikov. Združile smo moči in našle 5 pomembnih razlogov, zakaj bi vsaka organizirana ženska morala imeti svoj planer in ga uporabljati. ☺️

Boljša organiziranost in produktivnost

Planer je v prvi vrsti namenjen upravljanju časa in produktivnosti, zato bomo začele s temi očitnimi prednostmi. Če imamo seznam opravil z vsemi opravili na eni strani, nam pomaga bolje in produktivneje načrtovati dan . Poleg tega če si nalogo zapišete, si jo bolje zapomnite in razmislite o učinkovitejših načinih za njeno dokončanje. 

Hitreje boš dokončala svoje naloge

Tudi precej očitno, vendar je bilo treba omeniti. Planer nam bo dejansko pomagal pri hitrejšem delu. Precej preprosto je – v planerju imamo seznam stvari, ki morajo biti opravljene – na enem mestu. Ne potrebujemo iskati to-do zadnje strani kuverte, na katero smo včeraj napisale nek pomemben e-mail, na katerega moramo odgovoriti. Pa tudi po e-mailu in zavihkih nam ni treba brskati. 

Manj prokrastinacije

Vsakič, ko odpremo planer točno vidimo, kaj vse nas čaka na dnevnem redu in časa za odlašanje ni, če delo ne bo opravljeno, to-do liste ne boš odkljukala in to res ni dober občutek.

Manj stresa

A veš tisto, ko nekje na sredini dneva odkljukaš vse TO-DO-je in občutiš olajšanje? Občutek, ki se ob uporabi planerja res pogosto zgodi.

Priznajmo, ker so res šik!

Greš na fax, na poslovni sestanek, neformalno druženje s potencialno strank in iz torbice za zapisovanje vzameš planer. Takoj izgledaš veliko bolj resna, zrela in organizirana. Kdo se ne bi želel povezati s takšno osebo? 

 

 

Verjetno bi prednosti še lahko naštevale, ampak do sedaj si verjetno že prišla do odločitve, da ga res potrebuješ. Tvoje življenje se bo spremenilo, postala boš bolj redoljubna in bolj organizirana in to je res dobra stvar – verjemi mi na besedo.