BelaBela

Pod blagovno znamko BelaBela deluje Jana Mršnik. V svojih projektih združuje oblikovanje tekstila, industrijsko oblikovanje in oblikovanje prostora. Poigrava se s tradicionalnimi tehnikami ročnih del in jih interpretira v duhu sodobnega časa.

Tekstilni pečat svojevrstne estetike v času množične proizvodnje, ko narašča potreba po izdelkih z osebno noto, dovoljuje izdelkom avtoric na področju oblikovanja tekstilij, oblačil in tekstilne umetnosti ter produktnega in oblikovanja prostora prav posebne načine uporabnosti. Odgovor na vprašanje, kako izkoristiti prednosti množične proizvodnje, a izdelkom vdahniti individualnost, ponuja BelaBela v kombinaciji industrijske proizvodnje in ročnega dela, modularnosti in poigravanja s tradicionalnimi tehnikami ročnih del, reinterpretiranih v duhu sodobnega časa. Prav poudarek na pomenu ročnega dela vodi v uporabnikovo lastno ustvarjalno vlogo pri oblikovanju čisto osebnega končnega izdelka.

BelaBela se predstavlja na domačih in mednarodnih oblikovalskih sejmih, bienalih in razstavah tekstilne umetnosti. V letu 2011 je bila uvrščena v sekcijo mladih talentov »Talents« na frankfurtskem sejmu Ambiente in leto zatem dvakrat v sekcijo perspektivnih mladih podjetij »Next« na frankfurtskih sejmih Ambiente in Tendence. O BelaBeli so v letih 2009 in 2010 poročali v oddaji Slovenski magazin ter na programih Euronews in Deutsche Welle.