Equa

equa

Zgodba se je začela, ko se je Anže, direktor podjetja EQUA, sprehajal po plaži in razočarano opazil plastenke v oceanu. Začel je razmišljati, kako bi lahko razbremenil Zemljo odpadnih plastenk. Odločil se je, da bo ustvaril blagovno znamko EQUA, ki je sestavljena iz dveh besed ECO in AQUA (voda) in obenem tudi pomeni morje v latinščini.
Ljudje s cele Evrope so se odločili, da bodo podprli njegov namen in se mu pridružili pri njegovi misiji. Tako od leta 2010 skupaj oblikujejo in izdelujejo zdravju prijazne flaške in stekleničke za večkratno uporabo. Vendar za ambiciozno ekipo to ni bilo dovolj. Odločili so se, da bodo naredili še korak dlje in donirali 10% neto dobička organizacijam, ki varujejo naravo, zagotavljajo čisto vodo in promovirajo zdrav življenjski slog.

V letu 2014 je Equa sodelovala pri Kickstarter projektu GOAT Mug.
Gre za skupen projekt dveh mladih slovenskih ekip: oblikovalskega studia Desnahemisfera in podjetja Equa. Ekipi sta si že pred časom po uspešnem sodelovanju pri liniji stekleničk CMYK zastavili povsem drugačen projekt. Oblikovalska ekipa je zasnovala skodelico GOAT Mug, ki pa je bila tako drugačna in nora, da je zasnova kar nekaj časa ležala v predalu.

 

Stekleničke, ki jih ponujamo v našem asortimanu so med najbolj prodajanimi. Podjetje EQUA jih je izdelalo s skrbnostjo do narave. Pri večih edicijah so sodelovali tudi priznani slovenski oblikovalci, ki so poskrbeli za dovršen design. Bodite hidrirani in redno pijte vodo, vaše telo vam bo hvaležno. 

Izdelki avtorja