Kaaita

KAAITA je majhna in neodvisna manufaktura. Ponuja presežke z vonjem po naravi, pogumno predeluje ustaljene reciklažne vzorce in širi novo poetiko obdarovanja. Mika jo vse, kar je slovensko, kar je zraslo za hišo, nastalo izpod prstov domačih mojstrov. Skupaj z njimi sveže organske sestavine ali odvržene pozabljence povezujejo v napredne dizajne. Dobro in lepo oblikovani izdelki nosijo v sebi zgodbo, motivirajo. Lahko so najljubši del intimne prtljage, lahko pa so darila z osebnostjo, z izkušnjami. So naravni, mehki in topli, prebrisani in odgovorni. Predvsem pa dišeči. In seveda tudi eko.

Alenka Repič pusti s svojim odnosom do stvari in ljudi izjemen vtis in pečat na vsakogar. Sanjamo in sanjarimo o skupnih projektih: mogoče, nekoč, nekje.
Ika Renčelj, Trgovina Ika

V manufakturi KAAITA veliko časa namenimo spoštljivi izvedbi izdelkov, zato nam je pomembno, da le ti najdejo topel dom, potem ko zapustijo naše gnezdo. Trgovina Ika je destinacija, kjer naši izdelki srečujejo idealne kupce. Ika in Iva pa osebi, ki v trgovini ohranjata vrednote in kulturo, ki se je že zdavnaj izgubila v večjih trgovskih sistemih.
Alenka Repič, Kaaita