Nina Kovačič Illustration

Že tekom študija fizike je Nina Kovačič začutila, da ta pot morda ni prava za njo, ampak je s fiziko vseeno vztrajala do konca, tudi ko je že diplomirala.

Ves čas študija je delala kot natakarica in večino časa preživela v iskanju tistega nečesa “tapravega”, kar bi v življenju z veseljem počela. In kot se rado zgodi: rešitev je imela ves čas pred nosom – ilustracijo, seveda! Pa se zanjo še zmenila ni ker češ, saj od tega se pa ja ne da živeti. Tako so ji govorili. Ampak kljub temu, da ni risala od otroštva pa vse do konca študija, dandanes dokazuje nasprotno in kot fizičarka ter samouka ilustratorka zagreto manevrira v ilustratorskem svetu.

Morda so ravno zato njene ilustracije posebne; posebne zato, ker so njene, ker je njena pot drugačna. Navdihujejo jo komični trenutki in živahnost vsakdana po eni, mir in tišina po drugi strani. Večinoma dela digitalno, kakšen črno bel motiv pa rada zriše tudi na roke. Ilustracije dela po naročilu – največ za agencije in založbe, nekaj za darila, stene otroških sob, veliko za otroške knjigice, včasih pa kakšno nariše samo zase, za dušo.

Posebno zadovoljstvo ji predstavlja ustvarjanje motivov za razglednice in voščilnice, za katere želi, da so napredne, drugačne, z odmikom od tradicionalnih, prazničnih motivov – tako je poleti 2016 nastala kolekcija kartic in voščilnic “Hands”, s katerimi želi opomniti predvsem na to, da so malenkosti tiste, ki štejejo.

Pozornost, lepa gesta, prijetno voščilo, zanimiva ilustracija.