Nina Kovačič

Nina Kovačič je že tekom študija fizike začutila, da ta pot morda ni prava zanjo, ampak je s fiziko vseeno vztrajala do konca, tudi po diplomi še nekaj let.
Ko je fizikalno kariero dokončno obesila na klin je začela delati kot natakarica in večino časa preživela v iskanju tistega nečesa “tapravega”, kar bi v življenju z veseljem in rada počela. Po zanimivem spletu okoliščin jo je pot le pripeljala do ilustracije in kljub temu, da ni risala od otroštva pa vse do konca študija, dandanes kot samouka ilustratorka zagreto manevrira v ilustratorskem svetu.
Morda so ravno zato njene ilustracije posebne; posebne zato, ker so njene, ker je njena pot drugačna. Navdihujejo jo komični trenutki in živahnost vsakdana po eni, mir in tišina po drugi strani. Večinoma dela digitalno, kakšen črno bel motiv pa rada zriše na roke, predvsem tiste, ki jih riše zase, za dušo.
Posebno zadovoljstvo ji predstavlja ustvarjanje motivov za razglednice in voščilnice, za katere želi da so napredne, drugačne, z odmikom od tradicionalnih prazničnih motivov. Z njimi želi opomniti predvsem na to, da so malenkosti tiste, ki štejejo: pozornost, lepa gesta, prijetno voščilo, zanimiva ilustracija.

Izdelki avtorja