SUI

Drzno, unikatno, barvito in premišljeno prepletanje ovalnih in ravnih likov za ljubiteljice geometričnih linij…

 

Nakit Prefinjene geometrije SUÌ je zgodba geometričnih oblik in posebnih tekstur lesa, ki jih uravnotežajo barve akrilnega stekla. Ročno izdelane kolekcije so navdihnile narava, arhitekturne oblike, sodobna umetnost in glasba. Sodoben nakit je oblikovan z mislijo na kreativne, samostojne ženske z izoblikovanim slogom, ki vidijo lepoto v minimalizmu. S SUÌ daš piko na i svojemu videzu, dopolniš izbrana oblačila in svoji eleganci podariš kanček urbanega. Vsak kos nakita je unikaten zaradi posebnih tekstur lesa, ravnih linij in vzorcev različnih skrbno izbranih vrst lesa.

SUÌ si utira pot tudi v tujini. Trenutno nakit lahko najdete še v Madridu, Zagrebu in Gvatemali.

V letu 2017 se je nakit SUÌ uspešno predstavil na Tednu dizajna v Zagrebu v okviru mednarodne razstave Expo, ki predstavlja izbor izvirnih, inovativnih in kakovostnih del z različnih področjih designa. Spletna trgovina pa je v septembru osvojila še 1. nagrado WEBSI – spletni prvak za najboljšo spletno trgovino v letu 2017. Nakit ste lahko v okviru predstavitev kolekcij v 2018 videli na ljubljanskem Tednu mode v sodelovanju z Davidom Bacalijem nato pa še v Srbiji. V 2019 so nakit izjemno dobro sprejeli tudi na Design Week-u v Milano.

 

SUÌ fine geometry sta 2015 ustanovila oblikovalca Simona Korošec in Jakob Rožnik, saj je ženski del ekipe potreboval izviren, sodoben in lahkoten nakit za premišljeno dopolnitev pretežno črnih oblačil. Njun pogled na svet se odraža v geometrijskih oblikah ter dihotomiji med naravnim in umetnim. Njune stvaritve združujejo dva navidez nezdružljiva materiala ‒ izbran les in akrilno steklo. Geometrijo vidita kot temelj in umetnost kreiranja vseh življenjskih oblik, ki jo je moč zaznati povsod okoli nas. Vse je ustvarjeno po principu geometrije. Skriva se v človeku, živalih, planetih, arhitekturi,…