IKA in POTICA

Potica?! Kaj vsak Slovenec pomisli, ko mu nekdo omeni potico? Na praznike, seveda. Na lepo obloženo mizo, na družino, na prijetno vzdušje in toplo zavetje doma.

Potica je tradicionalna sladica, ki ob praznikih ne manjka na naših mizah, pa naj bo orehova, makova, pehtranova, kokosova, čokoladna … vse vrste potice se znajdejo na prazničnem omizju. Vest o orehovi potici in Slovencih pa se je razširila tudi izven meja Slovenije – za to je malo kriva tudi Trumpova Melania, ki je širnemu svetu zaupala, da jo mož obožuje (ali pa je rekla pizza, nismo dobro slišali). Čeprav je sigurno bila potica, ker komu pa ne tekne?  Tudi naša Ika jo rada speče ob praznikih, ampak o tem malo kasneje …

Izdelki z motivom potice

Navdušeni smo, da tudi slovenski oblikovalci prepoznajo simboliko in pomembnost potice in jo radi umestijo na svoje izdelke, ki za razliko od taprave potice nič ne redijo. JAGABABA se je že pred časom zavedala, da je potica pomemben del slovenske tradicije in jo ročno odtisnila na svoje predpasnike, krpe, vrečke za kruh, tekače, serviete in pogrinjke.

Tudi Saša iz JAGABABE pripravi slastno potico.

 

Nina Kovačič je ustvarila čudovite kartice in artprinte različnih velikosti z motivom potice, ob pogledu na katere se nam kar sline cedijo. Bi jo z veseljem en kos, kajne? 

Izgleda kot taprava.

 

Pred kratkim smo na naše poličke dobili tudi EKOLOŠKE nogavičke na katerih kraljuje potica, pa hitro so pošle kot ta prava. Še dobro, da so pri Slocks pridni in so hitro dostavili nove.

Ekološke nogavice z motivom potice so na voljo tudi v otroških številkah.

 

Ikin skrivnostni recept za potico

Da se vrnemo nazaj, naša Ika še posebej rada speče potico in ko sem jo vprašala za recept, sem od nje prejela spodnjo fotografijo 😊. Kdo bi ji zameril, ti mojstri peke vedno spreminjajo recepte po svoje, da so končni izdelki še bolj okusni. To je tudi Iva potrdila, ki pravi, da je mamina potica najboljša. Torej, če kdo želi recept, mu ga lahko pošljemo. Takoj, ko ga dešifriramo. 😊

 

P.S. NI NAM USPELO

Po dveh urah tuhtanja in kravžljanja živčkov, smo obupale. Prvemu izmed vas, ki mu bo uspelo razvozlati tale recept, podarimo en par nogavic POTICA in se mu zahvaljujemo že vnaprej. Pa kar v komentar od objavo na Facebooku ga zapišite, da še komu prav pride.

 

Želimo sladke praznike in vse dobro, 
Ekipa IKA