Search icon

Kuhinjska krpa

Kukamkuro

18,30 

Rdeči nageljni, okrancljani srčki, so vzorci, ki smo jih nekoč ustvarjali na čestitkah med urami likovne vzgoje. Danes jih najdemo na čudovitih kuhinjskih krpah, ki so prelepe, da bi jih uporabili zgolj za brisanje posode; raje jih položite čez testo za potico. Tako bo vaša potica še lepše vzhajala, obdana z barvitimi spomini na preteklost.

Kaj nam je še posebej všeč?

Sodobna reinterpretacija slovenskega krasilnega vzorca.

37 na zalogi

NA VOLJO: Na spletu in v trgovini v stari Ljubljani

Taja Sever, krajinska arhitektka, je že od malih nog risala in razvijala svoj talent. Samo sebe opiše bolj kot analitični tip osebe in manj ustvarjalni, čeprav njena dela govorijo ravno nasprotno.

Spomni se svojih prvih dni ustvarjanja. Njene prve ilustracije so bile kar v šolskih zvezkih, robovi so bili okrašeni z risbami in že takrat je kazalo, da bo njeno življenje ustvarjanju posvečeno. Končala je študij krajinske arhitekture in se znašla v svetu ilustracij.

Danes se posveča v veliki meri izdelavi edinstvenih izdelkov, ki lahko služijo kot turistični spominek ali dodatek doma. Temeljijo na tradicionalnih elementih, ki razkrivajo lepote Slovenije in izvirajo iz želje po odkrivanju naše lepe dežele. Od tu tudi ime za blagovno znamko – Kukamkuro.

KAKO SE JE ZAČELO: Z otroškim talentom in prvimi čačkami.
OD KOD PRIHAJA: Iz tradicionalnih elementov.
ZNAČILNOSTI: Reinterpretirano, slovensko, domače.
PRIPOROČILO: Za sveži hlebec kruha pokrit!

Pomagamo poiskati darilo
Zavijemo za vas
Napišemo posvetilo
Dostavimo kamor želite

ZANIMIVE KOMBINACIJE

IKA lepo vabi tudi v trgovino v stari Ljubljani. Prostor je res prijeten, na policah pa se družijo le najboljši kosi. Pridite, pomagali vam bomo izbrati, zaviti, razveseliti.

pon do pet 9:00 - 19:30
sob: 9:00 - 18:00
ned in prazniki: 10:00 - 18:00

Pomagamo izbrati darilo
Vse prav lepo zavijemo
Na roko napišemo posvetilo
Dostavimo hitro in zanesljivo