Search icon

Najlepši par ‘Najboljša kuhar’ca’

43,10 

Najlepši par ‘Najboljša kuhar’ca’ daje poklon mami, ki rada kuha. Vsebuje knjigo s finimi recepti iz sklede in skledo.

Darilo so odlično poda v mat vrečko ali darilno zavijanje – izberi v košarici.

17,10 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 17,10 .

5 na zalogi

26,00 

5 na zalogi

NA VOLJO: Le na spletu

V majhni vasici blizu Grosuplja, kjer grahaste kure pridno nesejo jajca, živi Saša z družino. Saša bi bila čisto običajna mama, če se ne bi posvetila ročnemu tiskanju na tekstil in nad tem navdušila moža in tudi svoja otroka, ki ji že pridno pomagata v studiu.
Motivi na krpah in drugih tekstilnih pripomočkih so spomin na podeželsko dvorišče s kokošmi, na babičino pikasto ruto, na star velikonočni prt, ki je potoval iz roda v rod. Vsi ti motivi jo navdihujejo in ona jih spretno poustvari ter natančno odtisne na tekstil, da to zapuščino slovenske narave in kulture občutimo tudi v naših domovih.

Maruša uživa med delom s keramiko. Z odliko je zaključila magistrski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Pot jo je zanesla še v Grčijo in Slovaško, kjer je izpopolnjevala svoje znanje v oblikovanju keramike.
Med vrtenjem lončarskega vretena se poigrava z oblikami, eksperimentira s tališči materialov in meša barve kot na slikarskem platnu. Njeno delo ni ostalo neopaženo. Prejela je nagrado ALUO, nagrado Made in Slovenia in nagrado Future Lights in Ceramics.

Pomagamo poiskati darilo
Zavijemo za vas
Napišemo posvetilo
Dostavimo kamor želite

ZANIMIVE KOMBINACIJE

IKA lepo vabi tudi v trgovino v stari Ljubljani. Prostor je res prijeten, na policah pa se družijo le najboljši kosi. Pridite, pomagali vam bomo izbrati, zaviti, razveseliti.

pon do pet : 9 - 19
sob : 9 - 20
ned : 10 - 18

Pomagamo izbrati darilo
Vse prav lepo zavijemo
Na roko napišemo posvetilo
Dostavimo hitro in zanesljivo