Search icon

Pleteni zimski šal ‘Čipka’

Baragaga

89,90 99,00 

Šali Baragaga, spleteni na pletilnih strojih z motivom reinterpretacije idrijske čipke. Kot šik modni dodatek, za okoli vratu odeti in se fino pogreti.

Kaj nam je še posebej všeč?

Šal združuje starodavne tehnike pletenja s sodobno digitalizacijo tekstilne proizvodnje in reinterpretira idrijsko čipko.

NA VOLJO: Na spletu in v trgovini v stari Ljubljani
SKU: Pleteni zimski šal KATEGORIJE: , , , , , , , OZNAKA:

Slikarka in tekstilna ustvarjalka Ksenija Baraga pod blagovno znamko Baragaga tekstilne niti vpleta, vozla in oblikuje v unikatne vzorce, različnih barvnih palet, ki jih lahko nosimo kot umetniški artefakt.

Oživlja in posodablja tradicionalne slovenske etnografske motive. Vsako risbo, ki oživi na pletenini, s sodobnimi računalniško vodenimi stroji najprej digitalizira. Osnovno risbo spremeni v tisoče pikslov, nato pa z mirnimi živci in veliko potrpljenja enega po enega postavlja v mrežo, da nastane grafika, ki jo nato pletilni stroj prevede v zanke. Proces je dolgotrajen, a si kulturna dediščina, ki jo z njim reinterpretira, zasluži vsako sekundo dela.

KAKO SE JE ZAČELO: Leta 1985 iz ljubezni do tekstila in pletenin.
OD KOD PRIHAJA: Iz urbane Ljubljane in slovenske kulture.
ZNAČILNOSTI: Prepleteno z barvami in zgodovino.
PRIPOROČILO: Nežno zavij okoli vratu, že v času, ko jesen barva listje.

Barva: ČOKOLADNE SANJE, ČRNA BELINA, JUTRANJA ROSA, MODRINA MORJA, MORSKE ALGE, NOČNE PTICE, POLETNI TRAVNIK, RDEČA SREČA, RDEČE POLETJE, RDEČE VINO, RUMENO SONCE, SEVERNI SIJ, SIVA ČIPKA, SLADKE SANJE
Material: 100 % merino volna
Pomagamo poiskati darilo
Zavijemo za vas
Napišemo posvetilo
Dostavimo kamor želite

ZANIMIVE KOMBINACIJE

IKA lepo vabi tudi v trgovino v stari Ljubljani. Prostor je res prijeten, na policah pa se družijo le najboljši kosi. Pridite, pomagali vam bomo izbrati, zaviti, razveseliti.

pon do pet 9:00 - 19:30
sob: 9:00 - 18:00
ned in prazniki: 10:00 - 18:00

Pomagamo izbrati darilo
Vse prav lepo zavijemo
Na roko napišemo posvetilo
Dostavimo hitro in zanesljivo