Search icon

Povoščene vrečke Food pocket

Beezeeb

15,95 25,95 

Povoščene vrečke z avtorskim motivom za večkratno uporabo, narejene iz ročno nabrane smrekove smole slovenskih gozdov in čistega čebeljega voska. Ker so plastične vrečke za živila že čisto izven mode in tudi solata, fižol in druge dobrote rade vidijo, da jih v okolju prijazne reči danemo.

Kaj nam je še posebej všeč?

Avtorski motiv in izrazita trajnostna nota.

NA VOLJO: Na spletu in v trgovini v stari Ljubljani
SKU: Povoščene vrečke Food pocket KATEGORIJE: , , , , , OZNAKA:

Irena Prezelj, ustanoviteljica Beezeeb, je za novoletno darilo svojim prijateljicam nekaj trajnostnega in uporabnega želela podariti. Vedoželjno je brskala po spletu in iskala ideje. Naletela je na povoščene krpice, ki so jo takoj prevzele. Ves potrebni material je imela doma, zato je začela z izdelavo svojih prvih povoščenih krpic, ki so jih prijateljice prejele v dar. Vse so bile navdušene in jih začele uporabljati.

Zdela se ji je odlična nova poslovna pot. Predhodno se je ukvarjala s svečarstvom, ki jo je močno bremenilo, saj se je zavedala, da s svojimi izdelki bremeni okolje. Morala je najti le še pravo ime. BeeZeeB se ji je zdelo fino. Če ime izgovorite fonetično, boste slišali »busy bee«, kar v prevodu pomeni delovna čebela in Irena je to vsekakor.

KAKO SE JE ZAČELO: Z brskanjem po internetu in zavedanjem, da je treba prijazno ravnati do okolja.
OD KOD PRIHAJA: Z dežele, kjer so se včasih izdelovale sveče.
ZNAČILNOSTI: Okolju prijazno, hrani prijazno, barvito, ročno narejeno.
PRIPOROČILO: V trgovino po stročji fižol kar s food pocketom zavij.

beezeeb

Izdelane so iz 100% bombažnega blaga, čistega čebeljega voska, bio kokosovega olja, bio jojobinega olja in ročno nabrane smrekove smole iz slovenskih gozdov.

Uporaba:

Ovij

Beezeeb krpico uporabljate za shranjevanje sadja, zelenjave, sendvičev, oreščkov, kruha ali pokrivanje posod s hrano. Krpico ovijete okoli hrane ali posode, podržite nekaj sekund, da toplota vaših rok zmehča vosek, ki se tako lažje upogne.

Za bolj domiselno uporabo si lahko na spletu ogledate navodila za izdelavo žepka za sendvič, posodice za prigrizke, origami škatlice, žepka za oreščke ali zavijanja daril.

Operi

Krpico po uporabi operete pod mlačno tekočo vodo. Pri tem lahko uporabite nežno raztopino detergenta. Krpico obrišite, posušite in shranite za nadaljnjo uporabo.

Ponovno uporabi

Krpico lahko uporabljate leto in več. Če je na krpici veliko razpok, jo lahko obnovite tako, da jo za nekaj minut postavite v ogreto pečico. Pri tem ne pozabite podlage, na katero je krpica položena, zaščititi s peki papirjem.

Ko ocenite da krpica ni več primerna za uporabo, jo lahko odvržete v zabojnik za biološke odpadke, ali iz nje izdelate baklo za vrtno zabavo. Baklo izdelate tako, da krpico razrežete na trakove in jih trdno ovijete okoli vrha palice.

Velikost: S: 20 x 20 x 6 cm | M: 26 x 26 x 8 cm | L: 33 x 33 x 10 cm
Teža: 0.2 kg
Pomagamo poiskati darilo
Zavijemo za vas
Napišemo posvetilo
Dostavimo kamor želite

ZANIMIVE KOMBINACIJE

IKA lepo vabi tudi v trgovino v stari Ljubljani. Prostor je res prijeten, na policah pa se družijo le najboljši kosi. Pridite, pomagali vam bomo izbrati, zaviti, razveseliti.

pon do pet 9:00 - 19:30
sob: 9:00 - 18:00
ned in prazniki: 10:00 - 18:00

Pomagamo izbrati darilo
Vse prav lepo zavijemo
Na roko napišemo posvetilo
Dostavimo hitro in zanesljivo