Search icon

Severnoatlantski kit

Maja Repotočnik

39,50 

Ojla, sem severnoatlantski kit… Eden od samo okoli 411, ki še plavamo v Atlantskem oceanu. Moja naloga je, da te opomnim, da potrebujemo tvojo pomoč… V preteklosti so me lovili, kar je danes na srečo prepovedno – imam pa druge probleme. Ko me objameš, lahko začutiš nekaj v mojem trebuščku… Kaj je to? Plastičen pokrovček! Prehranjujem se sicer s planktonom, a ko zajemam morsko vodo, nemalokrat ujamem tudi smeti. Vzemi si trenutek in pomisli, kako lahko tudi ti prispevaš okolju, da ostane prijetno bivališče. Je dom, ki si ga delimo vsa živa bitja…”

Ob začetku projekta v letu 2019 je živelo le še 411 severnoatlantskih kitov. Prvih 411 izdelanih igrač bo zato oštevilčenih z unikatno vrstno številko.

Kaj nam je še posebej všeč?

Poučne igrače z ekološko zgodbo, ki tudi najmlajšim predstavijo pomen skrbi za okolje.

1 na zalogi

SKU: 335002002 KATEGORIJE: , , , , , , , OZNAKA:

Maja Repotočnik je slovenska industrijska oblikovalka, ki pri svojem delu stremi h okolju prijaznim praksam.

Ustvarila je serijo igrač ogroženih živali ‘Unluckies’, ki še živijo na Zemlji. Želi doseči, da bi se zgodba ljudi dotaknila, bi jo delili in, četudi z malimi koraki, prispevali k ohranjanju okolja, ki si ga delimo tudi z ostalimi živimi bitji. Osreči jo, ko njeni produkti sprožijo kakšno iskrivo debato. Sešila je omejeno število igrač – točno toliko, kot teh primerkov živali še živi. Vsaka igrača pa je tudi označena s svojo zaporedno številko.

KAKO SE JE ZAČELO: Z željo po lepšem okolju.
OD KOD PRIHAJA: Iz sveta oblikovanja.
ZNAČILNOSTI: Okolju prijazno, mehko, ozaveščevalno.
PRIPOROČILO: Močno stisni k sebi in pomisli na to, da tudi sam/a lahko narediš nekaj za lepši jutri.

Pomagamo poiskati darilo
Zavijemo za vas
Napišemo posvetilo
Dostavimo kamor želite

ZANIMIVE KOMBINACIJE

IKA lepo vabi tudi v trgovino v stari Ljubljani. Prostor je res prijeten, na policah pa se družijo le najboljši kosi. Pridite, pomagali vam bomo izbrati, zaviti, razveseliti.

pon do pet 9:00 - 19:30
sob: 9:00 - 18:00
ned in prazniki: 10:00 - 18:00

Pomagamo izbrati darilo
Vse prav lepo zavijemo
Na roko napišemo posvetilo
Dostavimo hitro in zanesljivo