O nas

IKA. Najboljša izbira sodobnih slovenskih izdelkov na enem mestu.

Iščete malenkost zase ali darilo za nekoga vam pomembnega? Lep kos ali nepozaben spominek? Kadarkoli potrebujte dobro oblikovan, vrhunsko izdelan ali inovativno zasnovan izdelek iz Slovenije, je trgovina IKA vaša najboljša izbira.

Pri nas vas vedno čakata široka izbira, enkratni izdelki in prijeten prostor. Smo na vrhunski lokaciji in vam zagotavljamo kakovostno storitev – lahko vam pomagamo izbrati, namesto vas lepo zavijemo ali pa vam dostavimo na izbran naslov. Pridite in poiščite svoj naslednji najljubši izdelek.


Najboljši izbor na enem mestu
IKA predstavlja skrbno prečesan pregled najzanimivejših izdelkov, avtorjev in blagovnih znamk iz Slovenije.

Vse o tvojem izdelku iz prve roke 
Vprašaj in IKA ti pove vse te navdihujoče zgodbe o ljudeh, materialih, krajih ter čarovnijah, ki se skrivajo za vsakim izdelkom posebej. 

Storitev, kot si jo želiš
V lepi trgovini sredi starodavne Ljubljane ali na spletu – IKA vedno dobro svetuje, lepo zavije in zanesljivo dostavi.


Dom
Navdihujoče oblikovani in brezmejno uporabni kosi z avtorskim podpisom. 

Stil
Mojstrsko izdelani, brezčasni modni kosi za življenje v koraku z Danes.

Kozmetika
Kozmetika iz najboljših naravnih sestavin in (seveda) s trajnostno embalažo.

Papir
Zlata selekcija slovenskih ilustratorjev na odtisih, voščilnicah in rokovnikih različnih formatov.

IKA, trgovina v Ljubljani

Naša zgodba

Prva Trgovina IKA se je odprla leta 1992 v Škofji Loki, leta 2008 pa se ji je pridružila še ljubljanska IKA.

Osnovna ideja je bila kupcu predstaviti pisan in čudovit svet slovenskega oblikovanja. Ta svet sva razdelili v dve skupini: modo ter uporabne, okrasne izdelke za dom. Poudarek je bil, da so izdelki narejeni v Sloveniji in da jih predstaviva na prijazen način. Da pokažemo našim ljudem in turistom, kako so slovenski avtorji kreativni, domiselni in polni barv. Pri tem so se pisale zgodbe o obrazih, o trudu in neverjetni vztrajnosti. Kupci so bili navdušeni, nejeverni, da to vse premorejo slovenske roke.

trgovina ika

 

Pod blagovno znamko IKA pa prestavljava modna oblačila in nakit, ki so oblikovani in izdelani ekskluzivno za Trgovino IKA in so plod lastnega dela. Poleg teh izdelkov pa je tudi vizija razvoja izdelkov, ki bi bile ponujeni le v naših trgovinah in bi se jih izdelovalo po naših idejah. Kar nekaj izdelkov iz keramike je že rezultat teh prizadevanj.
Iz navdušenja nad izdelki mladih slovenskih oblikovalcev in inovatorjev sva začele tudi s projektom, kjer predstavljava vse novosti na področju sodobnega slovenskega industrijskega oblikovanja. Ponosni sva na ta korak.

V začetku leta 2016 sva zaprli prvo najino poslovalnico v Škofji Loki. Korak ni bil lahek, predvsem zaradi prelepih zgodb in sodelovanj, ki so se spletla v vseh teh letih. Kljub temu je bila odločitev edino pravilna in se sedaj lahko bolj posvečava ljubljanski poslovalnici in naši spletni prodaji.

Za vsem tem pa stojiva mama in hči, Ika in Iva. Življenje naju je nagradilo, da lahko delava nekaj, kaj naju osrečuje. Vsa ta leta druženja so skovala tudi prijateljstva, ki naju povezujejo z avtorji. Delava strpno, pregledno in natančno. Avtorji izdelkov natančno vedo, da bodo za svoje izdelke dobili na določen dan tudi plačilo. To naju odlikuje v vsem tem sodobnem svetu prevar in neodgovornosti. Dokaz, da sva na pravi poti je dejstvo, da sva po toliko letih in pri vseh krizah kupne moči, še vedno delujoči.

podpis

 

Želiva, da ljudje spoznajo, da je darilo, ki ga odnesejo prijateljem, znancem, poslovnim partnerjem izdelek sodobnega slovenskega oblikovanja pa četudi to ni panjska končnica, idrijska čipka ali medeno srce. Slovensko oblikovanje je to in še veliko več.

Predvsem pa sva mama in hči. Potrebno je izjemno zaupanje in brezkompromisna predanost. Spoštovanje in ljubezen. Tudi če je težko je treba verjeti, da bo jutri bolje in lepše. Tako se piše najina zgodba in verjemite nama, zelo lepa je.

Bereš naš blog? Spoznaj nas še malo bolje v objavi O hiši zgodb ter Ika in Iva: Dvojina, slovenska posebnost.

Želiva ti prijetno nakupovanje!
Ika in Iva Renčelj

podpis