Našla sem popolno darilo za svojo prijateljico

Ko z nekom prijateljuješ že mnogo let, veš, da je težko izbrati darilo, čeprav osebo zelo dobro poznaš. Z leti se izčrpa možnost izvrnih daril, ki ogrejejo srce.

Prijateljica je rojstni dan praznovala že marca, a zaradi vseh ukrepov se nisva uspeli dobiti, zato sem zamujala z darilom in sem še toliko želela, da je res nekaj posebnega. Vzela sem si čas in razmišljala, pogledovala po izdelkih na poličkah. Vedela sem, da želim darilo narejeno izpod slovenskih rok, ker bo cenjeno in bom s tem podprla tudi delo malih podjetnikov. Stekleničko za vodo sem ji podarila že lani, motivacijski artprint je tudi že dobila … Uh, res sem bila v zagati … potem pa sem ga zagledala. DNEVNIK HVALEŽNOST – dnevnik, ki je na naših poličkah le nekaj dni. Že na prvi pogled mi je bil všeč, ko pa sem ga odprla in pogledala koliko ponuja, sem videla, da ni le stvar, predmet, ampak da dnevnik ponuja celostno izkušnjo.

Ima prostor za hvaležne misli, priložnosti, ki nam jih daje življenje in nas motivira, da na življenje gledamo s pozitivne strani. Ob zapisovanju misli in dogodkov dneva se učimo gojiti srečne misli, spoznavamo moč hvaležnost in predvsem spoznavamo sebe. Vsak dan nas spomni na majhne stvari, ki nas razveseljujejo, a jih v poplavi dogajanja in hitrega tempa življenja spregledamo.

Najbolj mi je všeč, da nas nauči, da je življenje lepo, če si dovolimo, da ga vidimo v vsej svoji lepoti in zdi se mi, da je to popolno darilo za nekoga, ki ga imaš rad.

Nestrpno sem pričakovala, da ga predam naprej, ker ljudem, ki jih imam rada želim le najlepše in najboljše, zato sem potihem upala, da bo prijateljica ravno tako navdušena kot sem bila sama. In če vam povem iskreno, bila je še bolj. Dejala je celo, da je to eno izmed najlepših daril, kar jih je prejela … Misija zaključena! Srečni sva bili obe, ona zaradi skrbno izbranega darila, ki ji je pokazalo, da mi je mar za njeno srečo, jaz pa ker mi ga je uspelo najti.

Kaj sem se iz tega naučila? Darilo, ki je podarjeno iz srca in ki ni zgolj samo predmet, ampak ima v ozadju tudi zgodbo, izkušnjo, sporočilo … vedno ogreje srce, če pa je delo slovenskih rok pa še toliko bolj, skoraj se počutim tako, kot da sem sama sebi podarila darilo.

 

Bodite lepo in prvomajske praznike preživite v prijetni družbi,

Vaša Mateja