Novi liki na skodelicah Polonapolona

Primož, je tisti z ordnungo. Redno je v težavah s posvetno oblastjo, zagrižen zagovornik korektur v tekstih namenjenih vcepljanju katekizma v mlade duše, pridigar in fen erazma roterdamskega,
naredil cel biznis iz ljubezni do abecede in tipografskih posebnosti latinice in cirilice, reden bralec teoloških spisov, trn v peti renesančnih gradbincev zaradi vztrajnega razpečevanja pamfleta: Proti zidavi cerkva, že petsto let prepričan, da je prav črkoval “beffeda” in “nauučhiti”, knjigoljub.

Marilyn, je ta vroča.Naklonjena je mladim vojakom, hudim igralcem basebolla in plešastim tekstopiscem, playbojeva zajčica z načrtom skrivnih prehodov bele hiše, za najboljšega prijatelja ima velik diamant, zagrižena bralka jamesa joyca, brezbrižna lastnica neštetih oprijetih oblek, načrtuje poroko z milonarjem, v 50’ je izgubila pižamo in od takrat za spat nosi chanel N5, blond.

Frida, hči revolucije.Ljubiteljica dolgih vezenih kril, opic in hiš z modrim pročeljem, Petinpetdesetkrat je poskušala narisati: “avtoportret, s kitami spetimi na glavi in cvetjem v laseh”. Ljubeča do obilnih slikarjev. Brez pincete.

Primož PrimožMarilyn  Frida