O Zmaju, ki je vdrl v mesto in pregnal dolgčas

Z Alenko Repič iz Kaaite je krasno sodelovati.  Veseli smo, da lahko obiskovalcem najlepšega mesta ponudimo tako simpatičnega zmaja, ki nam je zelo prirasel k srcu. Tudi vam bo. Med turisti smo v Trgovini IKA zaznali potrebo po sodobno oblikovanem magnetu v obliki Ljubljanskega zmaja. Alenka Repič, lastnica MANUFAKTURE KAAITA, je pobudo, s svojo kreativno ekipo (KONTRASTIKA in RDEČI OBLAK), razširila kar v celotno kolekcijo izdelkov pod enotno blagovno znamko Dragomir Veliki.

V avgustu 2015 je Alenka skupaj z Dragomirjem pripravljala izložbo, na katero smo ponosni in je še ena v pestrem mozaiku izložb Trgovine IKA. V letu 2014 smo namreč pričeli z avtorskimi izložbami, ki so se izkazale za dobro odločitev, saj mimoidočim vsak mesec predstavljamo neko drugo zgodbo s svežo vsebino, vsak avtor pa jo oblikuje po svoje. Tako imamo za seboj že celo paleto čudovitih izložb.

Dragomir Veliki, The funky dragon of Ljubljana, je blagovna znamka premišljeno oblikovanih, sporočilno navihanih in lokalno izdelanih darilc, ki so namenjena turistom s posluhom za »dizajn«, »urbano« in »avtentično«. Rezultati prvih poletnih mesecev kažejo, da je bila ideja prava.

Ideja o novi blagovni znamki spominkov za tuje obiskovalce Ljubljane je zrasla iz potrebe po izdelkih, ki bi sledili sodobnim vizualnim standardom in urbanim okusom mlajših kupcev. Analiza ponudbe in pogovori s turisti so namreč pokazali, da pogrešajo izdelke, ki bi bili manj konvencionalni in bolj drzni, tako po svoji sporočilnosti, kakor tudi po svoji oblikovni zasnovi.

V darilcih je skrito tudi drobno posvetilo arhitektu Jožetu Plečniku, saj je bila kot izhodišče za oblikovanje blagovne znamke uporabljena pisava, ki jo je razvil ta veliki mojster.

Celotna kolekcija izdelkov Dragomir Veliki je na voljo tukaj, v našem kotičku Izdelkov iz Slovenije in pa v poslovalnici v starem mestnem jedru Ljubljane.

Invalid Displayed Gallery