Si tudi ti kravžljaš živčke, kaj kupiti za darilo?

Že od januarja smo čakali in sedaj je spet tukaj – veseli december in z njim tudi vso praznično vzdušje, radost, lučke, kuhanček v mestnih središčih, obilica dobrot in seveda darilaaaaaaaaa. Je čas, ko se ustavimo in namenimo nekaj trenutkov svojega natrpanega urnika tudi družini in prijateljem. Trije prijazni gospodje pa nas obdarujejo, če smo bili pridni. No, pa tudi, če smo kakšno ušpičili nam večkrat pogledajo skozi prste.

Gospod, ki hodi naokoli s kosmatim groznim prijateljem, nas bo obdaroval že jutri, tisti s sivo kučmo in belo brado nekaj tednov kasneje, na božično jutro pa nas pod jelko čakajo darila, ki jih pusti debelinko v rdeči obleki – bojda v naš dom pride čez dimnik, pa čeprav smo pravkar fino zakurili. Vedno smo se spraševali, kako le kako mu uspe? Pa še brade si nič ne umaže.

Letos smo vsem trem možem že napisali, da si želimo preprosto darilo, izdelano izpod pridnih rok slovenskih oblikovalcev, kajne? 

V Trgovini IKA jih imamo na pretek, izdelanih pod budnim očesom in narejenih iz srca v naši ljubi podalpski deželi. Za različne karakterje ljudi in z lepim sporočilom – saj veste, da takšna darila štejejo največ. 

 

Pestra izbira uhančkov za mične gospodične, ki jih obožujejo

Iz skrbno izbranega slovenskega lesa, iz lesa ameriškega oreha ali pa unikatno pleteni uhani. Vsi so narejeni trajnostno in brezčasno, tako da jih lahko nosite še dolgo po nakupu.

božična darila

 

Artprinti z dobrim, vzpodbudnim sporočilom, za tiste ki jim ni vedno lahko v življenju

Helena Vedrič je s svojimi Vsemu Kos ustvarila pravo “kosomanijo”, na voljo so v različnih barvah in z različnimi napisi, tako prijetni, da ti morajo polepšati dan. 
Nina Kovačič je poleg svojih posebnih kartic in vošilnic ustvarila tudi serijo artprintov z motivacijskim in družinskim sporočilom. Tiskani so na svetel 300 g recikliran papir v treh različnih velikosti, ob pogledu nanje, pa ti kar srce zaigra.

 

Stekleničke za vodo, za tiste, ki vedno pozabijo spiti dovolj tekočine

Si želite obdarovati koga, ki ga vedno boli glava? Verjetno spije premalo vode in je steklenička priročno darilo. Pri Equi so mislili tudi na okolje in vaše zdravje, zato so narejene iz stekla in popolnoma BPA free.

 

 

Kuhinjske krpe, namizni tekači in predpasniki, za vse, ki svoj čas raje preživijo v kuhinjah kot pa za računalnikom

Ročno izdelane kuhinjske krpe, namizni tekači, predpasniki in servieti JAGABABA z božičnimi in drugimi zabavnimi motivi. Tako živahne, a hkrati preproste kuhinjske krpe ne bodo pustile ravnodušnih niti največjih zahtevnežev, če pa radi vihtijo kuhalnico, pa še toliko bolje.

kaj kupiti za darilo

 

Chipolo – za vse tiste, ki potrebujejo še en telefon, da najdejo svojega

“Me lahko prosim pokličeš? Ne vem kje sem pustil/a telefon,” zveni znano? Rešitev? Chipolo. Dvakrat ga pritisneš in telefon začne zvoniti (tudi če je na tiho). Deluje obojestransko, zato ga je priporočljivo imeti na predmetih, ki jih pogosto izgubljate.

 

Skodelice z motivom – za ljubitelje dišeče kave, vročega čaja, ali kuhanega vina

Ker skodelica je vedno fino darilo, sploh če je na njej nekdo, ki ga prejemnik obožuje npr. John Lenon, Srečko Kosovel, Ivan Cankar, za tiste navdušene nad rimo – France Prešeren … Celotna zbirka skodelic se nahaja tukaj.

 

Vurnikova brisača – za ljubitelje arhitekture in ker brisača je vedno fino darilo

Pravi arhitekt bo znal cenit motiv na Vurnikovi brisači.

 

Nogavičke – za vse tiste katerih babice ne pletejo

Nogavice so res fejst darilo, vedno pridejo prav, pa še tiste luknjaste lahko potem stran vržemo. Transporterjeve nogavičke so narejene v Sloveniji iz finega bombaža, imamo pa tudi takšne, ki so primerne za vse ljubitelje hribolazništva z motivom naše najvišje gore.

 

Če še vedno nič ne najdeš, pa poglej še v našo kategorijo z darili ;), ali pa nas kar obišči v naši praznično okrašeni trgovini, v središču Ljubljane, prijazna dekleta ti bodo zagotovo znala svetovati.