Slovensko naj bo: Ideje za praznična darila

Se je že pričelo praznično vzdušje, ki nariše nasmehe na obraz, radost v srce in v nas prebudi tiste magične občutke. Res je lep veseli december in božični čas. Lep je zaradi več razlogov, eden izmed njih pa je zagotovo obdarovanje. Nekomu polepšamo dan, pa še sami imamo dober občutek, ker smo ga razveselili. Vsakoletno obdarovanje pa prinese tudi kravžljanje živčkov in razmišljanje: »Kaj pa naj letos kupim?« V Trgovini IKA vemo, kako je, če ti zmanjka idej, zato smo tudi letos naredili izbor najlepših daril, ki so nastale izpod rok slovenskih oblikovalcev. Izdelki so v večini primerov narejeni ročno v naši lepi podalpski deželi, kjer je božični čas še posebej čaroben.

 

Keramični lonček za na pot

Za tiste, ki se jim vedno mudi in so vedno na poti je čudovito darilo keramični lonček za na pot. Vanj lahko nalijejo svoj najljubši napitek in odvihrajo novim dogodivščinam naproti.

 

Skodelice vseh oblik in barv

Če bi se raje odločili za skodelico, imamo tudi teh ogromno, ročno narejenih, edinstvenih. Še posebej navdihujoča je edinstvena skodelica Kandi – ja, ročno narejena in čisto vsaka je drugačna.

 

Stekleničke za vodo

S stekleničko za vodo res ne morete zgrešiti. Trajnostno darilo iz borosilikatnega stekla, ki poskrbi, da bo steklenička še dolgo vaša prijateljica, tudi če ste bolj nerodne sorte.

 

Nogavičke

Ima obdarovanec luknjaste nogavice in bi mu že prav prišel nov par? Hej, dobili smo čisto frišne zoknčke z motivom potice in kranjske klobase. Uporabno in zabavno hkrati, pa še z izrazito noto domačnosti. Tudi v otroških številkah.

 

Povoščene krpice

Želite z darilom hkrati narediti nekaj dobrega za okolje, ali pa je vaš obdarovanec izrazito okoljsko naravnan? Spoštujemo in občudujemo takšne ljudi. Podarite jim Food wrap – povoščene krpice, ki so nadomestek za plastično folijo. Vanje lahko zavijete živila in jih vedno znova uporabljate. Brez plastike, ker itak ni več v modi. V decembru na voljo tudi v praznični ‘gingerbread’ izdaji.

 

Copati

Je darilo za nekoga, ki nikoli ne obuje copat in po mrzlih tleh teka le v nogavicah? Grr, tudi mi poznamo take. Morda pa še ni našel pravih copat. Copa copa copatki so drugačni, polni energije, narejeni iz filca stisnjenega iz odpadnih plastenk … In pa Ursanina copati, pisani, polni življenja in pozitivne energije. Le kdo jih ne bi nosil? Izbor copatov poglejte tukaj >>

 

Pletenine

Nismo pozabili na tiste, ki jih vedno zebe in imajo radi lepe stvari s pridihom tradicionalnosti. Zanje priporočamo pletenine z reinterpretirano idrijsko čipko. Na voljo so šali, pokrivala in traki za lase, pa tudi baretke z veliko rožo. Ne smemo pa pozabiti na ročno pletene rokavičke gospe Marinšek, ki so čisto takšne, kot so jih znale splesti naše babice.

 

Artprint in slike z motivacijskim sporočilom

Motivacijsko sporočilo je vedno lepo darilo, vlijte malo upanja tistim, ki ga potrebujejo. Naš pester izbor artprintov in slik z globokim sporočilom jih bo navdušil.

 

Vas zanima še več idej za božična darila? Pobrskajte še po naši spletni strani, zagotovo se bo tudi za vas kaj našlo.

 

Želimo vas zares vesel, topel in nasmejan december!