Spoznajte osebno dišečo spremljevalko, njeno ustvarjalko in vse zanimivosti iz ozadja Aromice

Ikice smo klepetale s Tanjo, soustvarjalko osebne dišeče spremljevalke, ki smo jo na naše poličke dodali pred kratkim. Zaupala nam je, kako se je rodila ideja o Aromici, kako je nastalo ime, kaj lahko pričakujemo v prihodnosti in še mnogo več.

Tanja, živjo. Si soustvarjalka Aromice, osebne dišeče spremljevalke, povej nam kaj več o sebi, kdo si, kaj počneš …?

Sem ustanoviteljica blagovne znamke Aromica, ki pomaga ženskam, da si ustvarijo dišeče ozračje na naraven način in dobro počutje na vsakem koraku. Sem ljubiteljska aromaterapevtka. Nenehno raziskujem nove možnosti na področju holistične aromaterapije in energetskega delovanja naravnih eteričnih olj na ljudi. Vedno iščem načine, kako se počutiti najbolje možno in sem po duši hedonist. Redno izvajam različne duhovne prakse in skozi te tančice odkrivam pot življenja.

Osebna dišeča spremljevalka Aromica in njena ustvarjalka.

Opiši s svojimi besedami Aromico, za vse naše bralce, ki se z njo še niso srečali.

Pred enim letom sem začela ustvarjati Aromico, dišeča spremljevalka sem jo poimenovala. Ustvarili smo novo poimenovanje, ker takega izdelka še ni. Ideja je tlela že nekaj časa. Aromica je dišalec tvojega osebnega prostora, ki ga imaš lahko vedno s sabo in nanj naneseš najljubše eterično olje. Gre za to, da vedno veš kaj vonjaš in da so to tvoji najljubši vonji. Blagovna znamka Aromica predstavlja torej osnove za dišave in dišavne mešanice iz eteričnih olj, ki so v bistvu aromaterapevtske mešanice. Aromaterapevtska mešanica pomeni, da ima terapevtske učinke na naše počutje poleg tega seveda, da tudi čudovito diši.

“Nastala je Aromica, osebna dišeča spremljevalka, s katero ustvarjam DOBRO POČUTJE na VSAKEM KORAKU. Naši izdelki so sedaj veliko več kot samo nadomestek osvežilcem avtomobila.

Nastala je Aromica, osebna dišeča spremljevalka, s katero ustvarjam DOBRO POČUTJE na VSAKEM KORAKU. Naši izdelki so sedaj veliko več kot samo nadomestek osvežilcem avtomobila.

Kako se je rodila ideja o Aromici?

Rada imam prijetne vonje povsod, kjer sem. Takrat, ko je prišla ideja za prvi proizvod, so me motile vonjave takratnih osvežilcev v avtomobilu. Veliko sem se vozila z avtom in imela slab zrak v njem. Vedno sem si želela, da je v avtu prijeten vonj in da se dobro počutim. Kupovala sem ogromno klasičnih osvežilcev, ki so ali preveč intenzivno dišali ali me je zaradi njih bolela glava, saj vsebujejo umetne kemikalije.

Odločila sem se, da ustvarim osnovo za dišavo ter dišavno mešanico, ki bo naravna in kjer bom lahko sama določala intenziteto vonja ter jo uporabljala vsepovsod, ne samo v avtu. Nastala je Aromica, osebna dišeča spremljevalka, s katero ustvarjam DOBRO POČUTJE na VSAKEM KORAKU. Naši izdelki so sedaj veliko več kot samo nadomestek osvežilcem avtomobila. Dišave iz eteričnih olj so esenca življenja, v sebi nosijo svetlobo, sonce, zrak, najbolj subtilne esence živih celic, ki delujejo na nas na zelo subtilnih ravneh in nas podpirajo v smeri dobrega, resničnega, zdravega življenja. V nas prebujajo vibracije obnavljanja, celjenja, pomirjanja, vitalnosti, spodbujajo točno tisto, kar telo in duša potrebuje. Zato so naše dišavne mešanice aromaterapevtske dišave.

Aromica že dolgo ni več samo osvežilec za avtomobil.

Kaj pa ime, si imela težave pri izbiri imena, ali se je kar pojavilo in si vedela, da je to to?

Ime je bilo takoj v mojih mislih, sicer sem kasneje ugotovila, da to ime že obstaja (v Nemčiji), ampak mi je bilo tako všeč in ujemajoče s samo idejo in izdelkom, da sem sledila temu občutku.

Koliko časa je preteklo od ideje do same izvedbe in lansiranja izdelka?

To obdobje je trajalo dobro leto. Poleg tega smo še nekaj dodatnega časa namenili za ustvarjanje spletne strani, kar je bilo seveda pomembno za predstavitev in sem še danes zelo ponosna nanjo.

Kako pa je bil sprejet med ljudmi?

Izdelki so lepo sprejeti, uporabnice/ki so navdušeni nad dišavnimi mešanicami in res izboljšujejo počutje, kar je naš osnovni namen. Poleg tega jim je všeč, da je Aromica priročna in prenosna, prijetna na otip in iz naravnih materialov.

Všeč je tudi živalim.

Kateri vonji so ti sicer najbolj všeč?

Sama obožujem sveže, sadne vonje, vonje poletja, ki dišijo po lahkotnosti življenja. Najljubši vonji se spreminjajo iz obdobja v obdobje in tudi iz počutja v počutje. Trenutno sem najbolj navdušena and litsejo in bergamotko. Glede počutja mi zjutraj in za delovno vnemo ustrezajo ravno ti sveži in sadni vonji, medtem ko zvečer za umirjanje pomaga prava sivka in bosvelija.

“Obožujem naravo, sonce, morje in uživanje ob dišeči kavi s kremasto penico. Rada uživam, pa naj je to popoldne ob branju knjige, poletno uživanje na jadrnici, dolgih sprehodih v gozdu.

Kaj pa v prostem času počneš?

Obožujem naravo, sonce, morje in uživanje ob dišeči kavi s kremasto penico. Rada uživam, pa naj je to popoldne ob branju knjige, poletno uživanje na jadrnici, dolgih sprehodih v gozdu. Ob duhovnih praksah vseh vrst se počutim doma in to ustvarja moj notranji mir in vero v popolnost življenja.

Lahko v prihodnosti pričakujemo še več izdelkov z dišečo noto?

Ravnokar preizkušamo nov proizvod, osnovo za dišavo. Ob tej osnovni funkcionalnosti bo nosila globlji pomen časa, minljivosti, obstoja v trenutku, neskončnosti. Inspiracija so vzorci narave. S svojo izvirnostjo tako glede pomena kakor čutnega zaznavanja predstavlja posebnost, unikatnost dišalca prostora, kot ga še ni bilo. Je najlepši kos interierja v prostoru. Poleg vsega je njena funkcionalnost v boljši organiziranosti lastnega časa, boljši produktivnosti pri izdelavi domačih nalog, učinkovitosti poslovnih sestankov, pomoč pri kuhanju, igri, ipd. Izdelek bo izšel predvidoma poleti.

HITRIH 5

  • Kava ali čaj? Kava 😊
  • Dober film ali dobra knjiga? Dobra knjiga.
  • Rada imam … Naravo, je moja rešiteljica in zdravilka.
  • Življenja si ne predstavljam brez … časa, ki si ga vzamem zase, brez osebne svobode.
  • Trgovina IKA je … konceptualna trgovina, ki spodbuja slovenske izdelke in za to sem zelo zelo hvaležna. Najlepše darilo je slovensko, narejeno butično in iz srca. In Trgovina IKA razume posebnosti tega procesa in podpira slovensko butičnost. Kot poslovni partner je zelo zanesljiva in vredna zaupanja.