Ta nove škatle za šalčke Polonapolona

Luč sveta so ugledale težko pričakovane škatle za skodelice Polonapolona. Celotna zgodba, ki jo je Polona Pačnik, genialen um v ozadju nastanka skodelic in škatl, delila, poteka nekako takole:

»Novih škatel sem se lotila, ker me je spravljalo v bes, da so “vsi domači izdelki” pakirani v enake rjave škatle. Saj ne da si jo lastim, genijalno idejo, da daš šalco v najcenejšo škatlo pa čez nalepko, ampak saj veš, kadar je ideja tvoja maš občutek, da te vsi kopirajo. ⁠ Kadar me napade nečimrnost se spomnim, da so se po šalcah spomnili risat cca 4000 let pred našim štetjem in, da so jih zihr pakiral v poceni škatle iz papirusa, takoj, ko so papirus izumili.⁠”

In ko sem razmišljala o novih škatlah, sem gruntala iz dveh koncev:⁠ kako bi naše heroje oživela in⁠  kako bi naredila take škatle, da bi na policah v trgovinah izgledali kot “zgodba”⁠ Počečkala sem sem cel zvezek z res idiotskimi idejami, večinoma predragimi ali prekompliciranimi za izvedbo.⁠ Te ideje (res je genijalna, tudi če sama tako rečem) sem se spomnila na kavi. In jo skicirala na spored Cankarjevega doma, ker je bil to trenutno edini papir, ki sem ga imela pri roki.⁠ Kot pravijo: kava in kultura inspirirata. ⁠”

“Na ta novih škatlah sem si zobe najbolj polomila pri barvah.⁠ Najprej mi je bilo kar težko določiti 8 barv, ki lepo pašejo skupaj (in pokrivajo cel spekter občutij in karakterjev), ki so trendi in za katere pričakujem, da se mi ne bodo zdele kretenske že januarja 2021⁠, potem je bilo vse strašno fino, dokler nismo dali škatel v poskusni tisk in so bile barve take kot na mal popacanem fertahu od rajnke tetke.⁠ Smo našle izjemnega tiskarja, ki je to poštimal in so škatle lepe kot slika⁠ samo, da pri fotkanju barve spremenijo svoje vrednosti ⁠ in ko jih naložiš na splet, so spet drugačne. Grrrrrrrrr.⁠ Bottom line?⁠ Škatle so v resnici še veliko lepše, kot na fotkah.⁠”

Skodelica Polonapolona | Polonapolona mug