izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Bombažni prtič z začetnico tvojega imena

Cena: 11,50 Koda izdelka:
Počisti izbiro
Click Here

Prtič z začetnico imena je lepo darilo ob obletnicah, za veliko noč, božič, ob porokah in ostalih posebnih dogodkih. Ročni tisk.
Ob naročilu izberite črko, ki jo želite odtisnjeno na prtiču.

Opis izdelka

Na fin bombažni prtič ročno potiskamo inicialko tvojega imena ali imen tvojih ljubih. Za prav posebno darilo, za presenečenje ob praznovanju obletnic, za svečanost družinske praznične mize, za spomin na nepozaben poročni dan, za vse velike gostije ali zajtrk za dva v postelji. Ker sta hišno perilo z monogramom imela tudi tvoj ded in babica ter tako podpisani dragulji preteklosti pripoveduje zgodbe prihodnjim rodovom. Ker je fino imeti nekaj čisto svojega in ker je lepo podariti nekaj samo zate.

V preteklosti smo na mnogih prtičih in prtih našli vezeno začetnico lastnega imena in priimka. To je označevalo lastništvo prtiča ali prta saj se je namizno perilo velikokrat posojalo sosedom, ko so imeli slavje – ohcet, krst ali kakšno drugo gostijo. Bolj bogato okrašeni monogrami so seveda pripadali gospodi in s tem izkazovali svoj položaj v družbi. Označevanje pa je bilo pomembno tudi zato, da je mlada nevesta, ki je k hiši prinesla balo, z izvezenim monogramom poudarila in označila svojo lastnino ter pokazala svoje spretnosti in znanje. Naši prtiči to navado sicer obujajo na sodoben način, a sporočilo lahko ostaja enako: vsakdo izmed nas je edinstven in neponovljiv.

Ročno potiskano in skrbno zašito v Sloveniji.

BLOG: Jagababa + Jagadec: “Že tako dobro se poznava, da si včasih skorajda že bereva misli.”

Več izdelkov avtorja:

Dodatne informacije

Teža 0.1 kg
Dimenzije 40 × 40 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bombažni prtič z začetnico tvojega imena”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni