izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Collective Keys I – digital

Cena: 8,00 Koda izdelka: 261138

65 na zalogi

Click Here

Kupite digitalno verzijo albuma Collective Keys, ki vam je tako všeč v naši trgovini. 
Lahko pa kupite tudi zgoščenko tukaj.

Opis izdelka

Collective Keys I  je glasbeni album, na katerem je izbor štirih del iz serije klavirskih improvizacij, poimenovane Collective Keys, ki je nastajala med januarjem in avgustom leta 2017. V tem času je Miha Renčelj izvedel 50 improvizacij, ki so bile prenašane v živo iz njegovega doma v Ljubljani preko njegove Facebook strani Miha Renčelj Music.

Miha je spodbudil svoje sledilce in poslušalce na Facebook-u, da se udeležijo kreativnega procesa z podajanjem predlogov za naslov dela. Par dni po izvedbi je med danimi predlogi izbral tistega, ki se mu je zdel za posamezno improvizacijo najbolj primeren. 

Vse štiri izbrane improvizacije so bile v primerjavi z originalnim pretočnim posnetkom v živo v postprodukciji zvočno izpopolnjene in nadgrajene.

Za dodatek – alternativna verzija skladbe Spring Awakening je bila posneta z analognim klavirjem robotom Yamaha Disklavier Enspire.

 

“Collective Keys I pretanjen zvočni album, stkan iz občutljivih melodičnih linij in zadržanih harmonskih osvetlitev. Vzdušje, ki ga preveva, evocira umirjena, kontemplativna, a ne v neko brezdaljno večnost zazrta stanja. Glasbene misli se iz stavka v stavek navezujejo ena na drugo, tako da posušalca varno vodijo v vedno nova doživetja. Muzika lebdi, včasih zastane, za trenutek obvisi nad poslušalcem in se spet, kot na nekem zvočnem oblaku, odpelje naprej novim barvam naproti.”  Aldo Kumar

 

Izvedba: Miha Renčelj, klavir
Produkcija: Miha Renčelj in Janez Križaj
Skladbe 1 – 4; mix Sebastijan Duh, mastering Gregor Zemljič
Skladba 5; snemanje, mix in mastering Janez Križaj
Dolžina vseh skladb: 75:45

Več izdelkov avtorja: Miha Renčelj | Collective Keys

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Collective Keys I – digital”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni