izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Collective Keys I

Cena: 12,99 Koda izdelka:
Click Here

Sedaj lahko glasbo, ki vam je tako všeč v naši trgovini, poslušate tudi doma. 
Na voljo tudi digitalna izdaja KLIK.

Opis izdelka

Collective Keys I  je glasbeni album, na katerem je izbor štirih del iz serije klavirskih improvizacij, poimenovane Collective Keys, ki je nastajala med januarjem in avgustom leta 2017. V tem času je Miha Renčelj izvedel 50 improvizacij, ki so bile prenašane v živo iz njegovega doma v Ljubljani preko njegove Facebook strani Miha Renčelj Music.

Miha je spodbudil svoje sledilce in poslušalce na Facebook-u, da se udeležijo kreativnega procesa z podajanjem predlogov za naslov dela. Par dni po izvedbi je med danimi predlogi izbral tistega, ki se mu je zdel za posamezno improvizacijo najbolj primeren. Vsaka od izbranih improvizacij na albumu je razdeljena na posamezne krajše pomenljive dele ali stavke, s katerimi avtor želi spodbuditi poslušalčevo domišljijo.

Vse štiri izbrane improvizacije so bile v primerjavi z originalnim pretočnim posnetkom v živo v postprodukciji zvočno izpopolnjene in nadgrajene.

Za dodatek – alternativna verzija skladbe Spring Awakening je bila posneta z analognim klavirjem robotom Yamaha Disklavier Enspire.

 

“Collective Keys I pretanjen zvočni album, stkan iz občutljivih melodičnih linij in zadržanih harmonskih osvetlitev. Vzdušje, ki ga preveva, evocira umirjena, kontemplativna, a ne v neko brezdaljno večnost zazrta stanja. Glasbene misli se iz stavka v stavek navezujejo ena na drugo, tako da posušalca varno vodijo v vedno nova doživetja. Muzika lebdi, včasih zastane, za trenutek obvisi nad poslušalcem in se spet, kot na nekem zvočnem oblaku, odpelje naprej novim barvam naproti.”  Aldo Kumar

 

Izvedba: Miha Renčelj, klavir
Produkcija: Miha Renčelj in Janez Križaj
Skladbe 1 – 16; mix Sebastijan Duh, mastering Gregor Zemljič
Skladba 17; snemanje, mix in mastering Janez Križaj
Dolžina vseh skladb: 75:45

Več izdelkov avtorja: Miha Renčelj | Collective Keys

Dodatne informacije

Teža 0.2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Collective Keys I”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Živjo,
V IKI smo za božič spekli preveč piškotov,
pa so sedaj znižani.
Poskusi jih ali preseneti z njimi nekoga!
Da bo leto 2023 res sladko!

 
 

PREVERI 

Zapri

Meni