izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Leseni uhani Pararok solza

Cena: 15,90 Koda izdelka:
Počisti izbiro
Click Here

Leseni uhani, ki so drugačni, lepo oblikovani in primerni za vsako priložnost. Fino darilo, ki se ga vsaka pripadnica nežnejšega spola razveseli. 

Opis izdelka

Cilj Pararok uhanov je bil narediti perfektne lesene uhane. Tako z vizualnega vidika, kot tudi iz vidika kvalitete. “Ko delaš stvari za druge, nobena stvar ne sme biti prepuščena nakjlučju. Vse mora biti popolno,” pravi Manja (Pararok).

Pri izdelavi lesenih uhanov je pomembih 7 stvari: les, kovinske osnove, lepilo, zapenčki, barva, zaščita lesa, dizajn.
Les je naraven, topel, lahek in živ material in je čudovita osnova za uhane.
Manja ima alergijo na nikelj in kvaliteta osnov je zanjo na prvem mestu. Osnove za uhane Pararok so narejene iz medicinskega jekla in so primerne tudi za bolj občutljiva ušesa.

Preizkusila je 8 različnih lepil (z namakanjem v vodi, pranjem v pralnem stroju, z mehansko obremenitvijo (beri: slučajnim srečanjem noge s kovinsko osnovo), potapljanjem v morju. Največji problem lepila je v tem, ker je les živ material, mehek in porozen, zaradi česar lahko voda vdre v lesen uhanček in se zaradi tega odlepi. Zato mora biti barvan les dobro zaščiten z lakom. Lakov obstaja malo morje, zaradi njih se lahko uhani svetijo, se ne svetijo, ali pa se ustavijo nekje na sredini poti.

Pomemben je tudi občutek, ki ga zaščita pusti na lesu. Prva verižica je bila oljena. Na srečo jo je naredila zase in ima doma razmaščevalec tkanin.
Pomembni so tudi zapenčki, ki uhanček držijo na svojem mestu. Tudi teh je preizkusila malo morje in na koncu pristala pri silikonskih, ki so nealergeni, trdno držijo uhan na ušesu in se enostavno čistijo.
Pri izbiri lesa se drži načela, da bližje, kot je rastlo drevo, boljše je. Trudi se, da uporablja čim več slovenskega lesa. Lesene plošče, iz katerih so narejene osnove so narejene po posebnem postopku, ki uhanom zagotavlja trdnost in vzdržljivost.
Ko jedosegla odlično kvaliteto materialov, pa se je pričel tisti zabavni, kreativni del, ki jo je kar malo zasvojil. Igranje s črtami, barvami, geometrijo, oblikovanje in ustvarjanje karakterja igrivim živalicam iz pravljične dežele, vse to dela uhane Pararok drugačne od drugih.

Več izdelkov avtorja: Pararok | Logo

Dodatne informacije

Teža 0.05 kg
Origin

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Leseni uhani Pararok solza”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni