izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Sale!

Majica Dragomir Veliki moška

Cena: 19,90 15,92 Koda izdelka: 28802-1
Počisti izbiro
Click Here

The funky dragon from Ljubljana.
Me are dragon. A big dragon. Long tail. Fire in mouth. Funny smell. People are sometimes scared by me. But I am good. I know many jokes. Be my friend. Like me. Take me home with you. I’ll tell you a story or two. Let’s go.

Opis izdelka

O Zmaju, ki je vdrl v mesto in pregnal dolgčas.

Dragomir Veliki je blagovna znamka premišljeno oblikovanih, sporočilno navihanih in lokalno izdelanih darilc, ki so namenjena turistom s posluhom za »dizajn«, »urbano« in »avtentično«. Rezultati prvih poletnih mesecev kažejo, da je bila ideja prava.

Ideja o novi blagovni znamki spominkov za tuje obiskovalce Ljubljane je zrasla iz potrebe po izdelkih, ki bi sledili sodobnim vizualnim standardom in urbanim okusom mlajših kupcev. Analiza ponudbe in pogovori s turisti so namreč pokazali, da pogrešajo izdelke, ki bi bili manj konvencionalni in bolj drzni, tako po svoji sporočilnosti, kakor tudi po svoji oblikovni zasnovi.

Iva Renčelj, solastnica TRGOVINE IKA, je med turisti zaznala potrebo po sodobno oblikovanem magnetu v obliki Ljubljanskega zmaja. Alenka Repič, lastnica MANUFAKTURE KAAITA, je pobudo, s svojo kreativno ekipo (KONTRASTIKA in RDEČI OBLAK), razširila kar v celotno kolekcijo izdelkov pod enotno blagovno znamko Dragomir Veliki.

Izdelki blagovne znamke Dragomir Veliki obsegajo kolekcijo manjših darilc – od žigov, majic in odeje za piknik, pa vse do stekleničk žganja, razglednic in kolebnice. Vsi izdelki so opremljeni z enotno podobo, v ospredju katere je zmaj Dragomir Veliki. Ta kupce nagovarja v opazno posebni podobi in z značilno sproščenim tonom.

Pomembna posebnost blagovne znamke Dragomir Veliki je dejstvo, da so vsi izdelki nastali v Ljubljani in njeni okolici. Manj kot 10 % odstotkov uporabljenih materialov je uvoženih, prednjačijo pa tisti, ki jih v Sloveniji ni mogoče dobiti. S tem darilca Dragomir Veliki postavljajo pomemben nov standard v glavnem mestu. Alenka Repič, kreativna direktorica blagovne znamke o tem pravi: »Darila morajo biti kakovostna, privlačna in hkrati poceni. Potrebovali smo skoraj leto dni razvoja, da nam je uspelo te kriterije doseči s pomočjo lokalnih proizvajalcev. Naši izdelki niso uvoženi iz Kitajske, kar ima pomembne okoljske in socialne prednosti, predvsem pa na ta način turizem globje povezujemo s pozitivnimi učinki za lokalno skupnost.«

V darilcih je skrito tudi drobno posvetilo arhitektu Jožetu Plečniku, saj je bila kot izhodišče za oblikovanje blagovne znamke uporabljena pisava, ki jo je razvil ta veliki mojster.

Več izdelkov avtorja:

Dodatne informacije

Teža 0.1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Majica Dragomir Veliki moška”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni