izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Nogavice Briške češnje SLOCKS

Cena: 10,90 Koda izdelka:
Počisti izbiro
Click Here

Slovenske nogavice SLOCKS z motivom Briških češenj. Prve nogavice, ki jih boste hoteli pojesti in ne obuti. Slocksice spodbujajo trajnostno in okolju prijazno modo, zato so narejene iz materialov, ki ne vsebujejo strupov ter nimajo negativnega vpliva na okolje.

Opis izdelka

Brda so daleč naokoli najbolj znana po briških češnjah, ki zorijo že od konca aprila/začetka maja pa kar do sredine junija. Sadež, poln sočnega okusa, prepoznavno rdeče barve in hrustljave teksture je v Brdih pridobil naziv kraljice briškega sadja. Najdemo jih sveže, v kulinariki, marmeladah in žganjih. Poznamo 150 pridelovalcev češenj, ki poskrbijo da ta sadež
dosega mere najvišje kakovosti. Brici so že v zgodovini nosili v koših in prevažali z vozovih daleč naokoli stare sorte, kot črne in bele cepike, drugmbernce, napoleonke, čufarce, tercinke, čempevke, vedrjanke in druge ter iz njih pripravljali številne okusne jedi. Posebna poštna služba je tedaj poskrbela za sveže pošiljke, Bricem pa je to bil prvi zaslužek po dolgi zimi. Že takrat so češnje bile cenjene tudi na cesarskem Dunaju, v daljnem Sankt Petersburgu, Pragi ter drugih evropskih prestolnicah.

Slocks so poklon slovenski kulturni dediščini, okrašene z jedmi in predmeti, ki so Slovencem sveti, nas navdihujejo s ponosom in predstavljajo v svetu. Slocks nogavice imajo elemente in vzorce iz našega vsakdana – pa tudi tiste, ki se z njimi srečamo le ob posebnih priložnostih. Slocksice spodbujajo trajnostno in okolju prijazno modo, zato so narejene iz materialov, ki ne vsebujejo strupov ter nimajo negativnega vpliva na okolje.

Več izdelkov avtorja: slocks

Dodatne informacije

Teža 0.1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nogavice Briške češnje SLOCKS”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mogoče vas zanima tudi:

Meni