izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Nogavice med SLOCKS

Cena: 10,90 Koda izdelka:
Počisti izbiro
Click Here

Vaši podplati v medeni nogavici :)

Opis izdelka

Slovenski med je pridelan na območju celotne Slovenije in nosi zaščiteno geografsko označbo, saj ga odlikuje bogastvo in pestrost rastlinskega sveta, razgibanost krajine ter podnebij, ki omogočajo široko paleto okusov in vrst medu. Slovenci smo zaščitili slovenski med na evropski ravni. Med najpogostejše vrste medu spadajo: akacijev, lipov, hojev, smrekov, kostanjev, cvetlični…

Za posebnost veljata tudi kraški med in kočevski gozdni med. Posebnost medu pridelanega v Sloveniji je avtohtona slovenska čebela – kranjska sivka, ki je druga najbolj razširjena čebelja pasma na svetu. Slovenci imamo dolgo tradicijo čebelarstva, ki jo tudi ohranjamo kot tudi ljubezen do čebel, vsak 200ti Slovenec je čebelar.

Slovenija je bila ena izmed pobudnic, da je 20. maj postal svetovni dan čebel. Prvi svetovni dan čebel smo praznovali 20. maja 2018, ob tej priložnosti pa je Slovenija izdala tematski kovanec za 2€, ki ga je oblikoval arhitekt Jani Bizjak in ki je pomagal ustvariti tudi te #slocks nogavice – medene, mar ne? 

 

Slocks nogavice so izdelane v Sloveniji, narejene iz prvovrstnega česanega bombaža in se ponašajo z ekološkim certifikatom.

Več izdelkov avtorja: slocks

Dodatne informacije

Teža 0.1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nogavice med SLOCKS”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni