izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Nogavice Potica SLOCKS

Cena: 10,90 Koda izdelka:
Počisti izbiro
Click Here

Potica na mizah in na nogah!

Opis izdelka

Potica je slovensko pecivo, ki se tradicionalno pojavlja na mizah ob praznikih. Prvič jo omeni Primož Trubar kot povitico v 1575, prvi recept zanjo je 1689 zapisal Janez Vajkard Valvasor v Slavi vojvodine Kranjske, kjer je potica omenjena kot zvito tanko razvaljano testo z orehovim nadevom z medom. Danes poznamo več kot 120 vrst potic, od leta 2018 “slovenska potica” nosti zaščito – zajamčena tradicionalna posebnosti, zaščitili so 5 vrst potic, njihova posebnost so nadev in peka v potičniku.

Slocks(ice) so poklon slovenski kulturni dediščini, krasijo jih jedi in predmeti, ki so Slovencem sveti, nas navdajajo s ponosom in nas predstavljajo v svetu. Na Slocks nogavicah so elementi in vzorci iz našega vsakdana – pa tudi taki, ki samo ob posebnih priložnostnih. Slocks spodbujamo trajnostni razvoj in ekološko modo, zato so materiali, ki so uporabljeni brez toksinov in ne delujejo negativno na okolje.

 

Slocks nogavice so izdelane v Sloveniji, narejene iz prvovrstnega česanega bombaža in se ponašajo z ekološkim certifikatom.

Več izdelkov avtorja: slocks

Dodatne informacije

Teža 0.1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nogavice Potica SLOCKS”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni