izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Urbana Pobarvanka Ljubljana

Cena: 16,90 Koda izdelka: 259001

4 na zalogi

Click Here

Čeprav je pobarvanka namenjena predvsem odraslim, je v njej nekaj risb ljubljanskih junakov kot so veliki in mali zmaji ter žabe, ki jih lahko pobarvajo tudi otroci.

Opis izdelka

Pobarvanka predstavlja arhitekturne znamenitosti, kulturo in življenjski slog Ljubljane na ročno narisanih črtnih risbah, ki so v knjigi tudi opisane v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku. Knjiga predstavlja resnične poglede na mesto, risbe v obliki vzorcev pa so vedno navdahnjene s fasadnimi vzorci ali vzorci ljudske umetnosti iz mesta. Pobarvanka Ljubljana je likovna predstavitev mesta, ki ima tudi izobraževalen pomen. Besedilo, ki dopolnjuje risbe, na kratko podaja ključne podatke o mestnih znamenitostih, njihovih avtorjih in zgodovini ter nekaj hudomušnih podrobnosti iz življenja v mestu.

Avtorica, ki zase pravi da je ljubiteljica mest, arhitekture in betona, je pobarvanko oblikovala kot sprehod skozi mesto. V njej so predstavljeni sklopi o glavnih mestnih arhitekturnih zanimivostih,
pesniku Francetu Prešernu, arhitektu Jožetu Plečniku in njegovim stvaritvam ter življenju v mestu. Čeprav je pobarvanka namenjena predvsem odraslim, je v njej nekaj risb ljubljanskih junakov kot so veliki in mali zmaji ter žabe, ki jih lahko pobarvajo tudi otroci.

Amela Špendl živi v Ljubljani in se ukvarja s preučevanjem urbanega prostora in vizualnimi predstavitvami. Študirala je filozofijo in arhitekturo, delala je tudi kot novinarka in oblikovalka. Aktivno spremlja nove multimedijske tehnologije in jih poizkuša uporabljati pri svojem ustvarjanju. Urbana pobarvanka Ljubljana je njena prva pobarvanka, ne pa tudi zadnja, saj že riše risbe za naslednjo knjigo.

Več izdelkov avtorja:

Dodatne informacije

Teža 0.750 kg
Dimenzije 27.5 × 27.5 × 1.3 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Urbana Pobarvanka Ljubljana”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni