izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Ptički brez kril KOSEC

Cena: 14,00 Koda izdelka:
Počisti izbiro
Click Here

Ptički brez kril so primerni za darilo, kadar želite podariti nekaj z ganljivo zgodbo. Prijetno mehki na otip in zelo dišeči.

Opis izdelka

“Ojla, sem ptič kosec z Ljubljanskega barja. V Sloveniji nas gnezdi le okoli 350. Prebivam v visoki travi vlažnih travnikov, svoje zavetje pa le nerad zapustim. Ogroža me intenzivno kmetijstvo in zgodnje košnje travnikov, saj morajo pred košnjo moji mladiči dorasti in varno zapustiti zavetje.

Stisni me in naj te vonj travnikov spomni na mojo zgodbo.

Vzemi si trenutek in pomisli, kako lahko tudi ti prispevaš okolju, da ostane prijetno bivališče. Je dom, ki si ga delimo vsa živa bitja…”

 

V Sloveniji gnezdi med 300 in 400 koscev, od tega največ na Ljubljanskem barju. Kosca najbolj ogroža intenzifikacija kmetijstva, ki se kaže v zgodnji prvi košnji, večkratnih košnjah letno, premeni vlažnih travnikov v njive, njihovem izsuševanju, pretiranem gnojenju in dosejevanju travno-deteljnih mešanic.

Kosec je sešit iz ostankov blaga in polnjen s sivko. Osvežuje prostor in odganja molje, vonj po travnikih pa te spominja na njegovo zgodbo.

Več izdelkov avtorja:

Dodatne informacije

Teža 0.05 kg
Origin

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ptički brez kril KOSEC”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Živjo,
 
ne spreglej rokovnikov in planerjev za leto 2022,
ki so nastali s strani slovenskih ustvarjalk.

 

 

PREVERI 

 

Ne, hvala!

Meni