izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Zvezek Lepi pozdravi trda vezava

Cena: 18,00 Koda izdelka:
Počisti izbiro
Click Here

Primerno darilo za pesnike, risarje in mislece nasploh je zvezek s trdo vezavo.

Opis izdelka

Trdo vezana beležnica lahko služi kot skicirka, dnevnik ali spominska knjiga. Primerno darilo za pesnike, risarje in mislece nasploh. Služila jim bo kar nekaj časa, saj obsega 96 praznih listov. Da ne izgubijo niti, jim je v pomoč zlat zaznamovalni trak.

Blejsko jezero se modro sveti. Ljubljana je od sonca ožarjena, zato se zlato blešči.

Tejini pejsaži so sestavljeni iz preprostih stiliziranih likov v prepoznavne minimunduse slovenskih mest. So izrazito nostalgičen izdelek, vendar eno od tistih čudovitih orodij, s katerim lahko ustvarjalka vsaj malo poteši svojo nemirno nrav in željo po potovanjih. Načrtuje, da bo njena zbirka mest rasla toliko časa, dokler z njimi ne bo obredla Slovenije po dolgem in počez.

Teja Kleč je špeglarca iz Ljubljane, ki jo je mama celo otroštvo v zadregi opravičevala znancem in prijateljem. Naša rada riše, je rekla, ker se je Teja ob prvi priliki zatekla k barvicam in papirju, da ji le ne bi bilo treba poslušati dolgočasnih pogovorov velikih tet z nalakiranimi nohti. Zdaj bi si nohte želela lakirati tudi sama, pa jo daje alergija. Zato pa v pisane barve barva svoje izdelke.
Končno se je odločila, da je čas, da na trg pošlje svoje izdelke. Te je opremila z avtorskimi podobami in vzorci, ki vas bodo morda spomnili na kaj iz preteklosti in vas ovili v topel objem občutja, ki se mu reče nostalgija. Izdelavo izdelkov je Teja zaupala slovenskim mojstrom in skupaj z njimi zagotavlja, da so izdelani iz prijaznih surovin in pobarvani z neškodljivimi barvami.

Teja ima poseben talent za izbiro besed, ki nas nasmejejo. Nekaj njenih misli o zvezku in Ljubljani : )

Ko Ljubljana še ni bila tlakovana, so bile poti posute z belim peskom. Kočije, ki so brzele po ljubljanskih poteh, so dvigale bel prah. Prelepa bela Ljubljana je bila v resnici samo fejst prašna. Ježek je bil res en cinik.”

Če se vam danes zdijo tlakovci nadležni, a si lahko zamislite kako je bilo sitno, ko je dame žulil pesek v čeveljcih in so bile po sprehodu videti, kot bi jih povaljali v moki?

Barva zelenega volka krasi tudi vhod v hram modrosti.”

Zlato pa sem v mojo Ljubljano vtkala, ker se sonce zlato sveti, ko se gleda v naša okna.

Na ljubljanske strehe, ograje in spomenike se useda zeleni volk. In če vprašate mene, je to barva, ki zelo zaznamuje našo prestolnico. Zato je tale beležka v barvi zelenega volka. In ne zato, ker je to moja najljubša barva.

Več izdelkov avtorja:

Dodatne informacije

Teža 0.250 kg
Dimenzije 15 × 21 cm
Origin

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zvezek Lepi pozdravi trda vezava”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni