izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Tridelni kuhinjski set LEIS

Cena: 36,60 Koda izdelka:
Počisti izbiro
Click Here

Leis je sodobno oblikovanje združeno s tradicijo suhe robe. Blagovna znamka Leis želi oživiti tradicijo dolenjske suhe robe z dovršeno oblikovanimi ter uporabniku, naravi in družbi prijaznimi izdelki. Izdelki so izdelani ročno iz slovenskega lesa.

Opis izdelka

V vsako žlico, vilico in spatulo v kuhinjskem setu Leis je vgrajen magnet za enostavnejše shranjevanje, ukrivljena ergonomska oblika pa preprečuje mazanje pulta in lažji oprijem. Narejeno je ročno, izključno iz bukovega lesa lokalnega izvora.

Uporabniku prijazne funkcije za prebrisane kuharje:

  • ukrivljena oblika omogoča, da odloženo kuhalnico z lahkoto primete,
  • integrirani magnet zagotavlja čedno shranjevanje na katerikoli kovinski površini,
  • dvignjena površina preprečuje mazanje pulta,
  • protibakterijsko,
  • trajnostno izkoriščanje virov.

Leis je sodobno oblikovanje združeno s tradicijo suhe robe. Blagovna znamka Leis želi oživiti tradicijo dolenjske suhe robe z dovršeno oblikovanimi ter uporabniku, naravi in družbi prijaznimi izdelki. Izdelki so izdelani ročno iz slovenskega lesa.

Oblikovano in narejeno v Sloveniji, za ljudi z dobrim okusom.

Zakaj prav les
Les je skozi stoletja uporabljen in preverjen material za tovrstne izdelke. Poleg drugih prednosti odgovarja sodobnim potrebam po varovanju narave, saj je trajnosten in naravno razgradljiv material. Izdelki Leis so izdelani iz 100% bukovega lesa izključno slovenskega izvora – tako, da je od izvora do proizvodnje le nekaj kilometrov.

Zakaj je v kuhinji boljši od drugih materialov
Bukov les med drugim odlikuje antiseptičnost: negativno nabiti ioni v bukovem lesu namreč odbijajo bakterije, ki so ravno tako negativno nabite. Za razliko od plastičnih kuhinjskih pripomočkov, ki vsebujejo pozitivno nabite delce.

Kako ga najbolje negujemo
Lesene izdelke nežno speremo z vodo, za trdovratnejše madeže uporabimo blago milnico. Nikakor pa jih ne peremo v pralnem stroju!

Les skozi uporabo
Izdelki niso kovinski in je normalno, da se skozi čas obrabijo. To načeloma ne vpliva na funkcionalnost, temveč jim doda določeno patino – ter ponuja občutek, da se jih uporablja in ustvarja v kuhinji. Pomislite, dejstvo, da obrablja deska po drugi strani pomeni, da se nož ne obrablja. Z malce znanja je mogoče deske obnoviti z brušenjem, kar z drugimi materiali ni mogoče.

Higienski vidik lesa
Bukovina deluje antibakterijsko in preprečuje njihovo razmnoževanje, kar je problem pri deskah in drugih pripomočkih iz plastičnih mas.

Prispevek k lesni industriji
Z Leisom smo predvsem želeli pomagati manjšim podjetjem in posameznikom; tistim, ki jim suha roba predstavlja ključni izdelek in brez lastne blagovne znamke ter v uporabnika usmerjenim oblikovanjem niso dosegali pravičnih cen na trgu. Dizajn v tem smislu zagotavlja dodano vrednost in izdelke dvigne nad poplavo cenenih, generičnih primerkov, ki jih običajno srečamo na policah.

Preberite si naš članek na blogu o slovenskem lesu in kuhinjskih pripomočkih.

Več izdelkov avtorja:

Dodatne informacije

Teža 0.168 kg
Dimenzije 38 × 8 × 8 cm
Material

Origin

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Tridelni kuhinjski set LEIS”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni