izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Trobarvni letni šal Baragaga MORSKE KORALE

Cena: 89,90 Koda izdelka: 172131011

5 na zalogi

Product total

Options total

Grand total

Click Here

V spletni prodaji je vidna le peščica izdelkov izbrane kolekcije, saj je glavna prodaja iz te unikatne kolekcije v naši ljubljanski poslovalnici Trgovine IKA. Pošljite nam povpraševanje in z veseljem vam bomo poslali fotografije drugih barvnih različic izdelka, ki so trenutno na zalogi. Lahko jih tudi naročimo prav samo za vas : )

Opis izdelka

Pleteni šali so reinterpretacija tradicionalne klekljane idrijske čipke, slovenske vezenine ali pa je vzorec avtorski. Izdelani so iz kvalitetnih volnenih in viskoznih materialov v zelo majhnih, večinoma unikatnih serijah, pleteni na domačih industrijskih pletilnih strojih. Kolekcija industrijsko pletenih šalov in pokrival, ki združuje starodavne tehnike pletenja in ornamentalike, s sodobno digitalizacijo oz. industrializacije tekstilne proizvodnje. Posodabljanje tradicionalnih nacionalnih motivov le -te ponovno vključuje v vsakdan, s tem pa v ljudeh obnavlja narodno in zgodovinsko zavest. Avtorske risbe in vzorci postanejo nosljive mehke kompozicije spletene iz naravnih materialov (volna, viskoza, kašmir). Oblikovano in izdelano v Sloveniji.

Akademska slikarka Ksenija Baraga je iz svoje ljubezni in znanja do tekstila in pletenin ustvarila malo modno domačo obrt imenovano Baragaga.
Baragaga že od leta 1985 plete in spleta pletene modne dodatke za ženske, moške in otroke. Šale in rokavice predvsem pa raznovstrna pokrivala Baragaga odlikujejo velik nabor živih in manj živih barvnih odtenkov, različni vzorci in prefinjene ter nenavadne barvne kombinacije. Vsi izdelki so narejeni iz kvalitetnih volnenih materialov v zelo majhnih, večinoma celo unikatnih serijah. Nekateri izdelki so ročno pleteni ali kvačkani, nekateri pa so pleteni na domačih pletilnih strojih, vsa dodelava je ročna. Baragaga ima od leta 2005 tudi kolekcijo industrijsko pletenih izdelkov.

Oblikovano in izdelano v Sloveniji.
Material: 50 % zelo fina merina volna + 50% viskoza .
Letni šali  primerni za pomlad, poletje zgodnjo jesen

Več izdelkov avtorja:

Dodatne informacije

Teža 0.2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Trobarvni letni šal Baragaga MORSKE KORALE”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni