izbrano slovensko | Trgovina IKA | (01) 232 17 43 |

Vurnikova kopalna brisača

Cena: 39,90 Koda izdelka: 211002
Počisti izbiro
Click Here

Darila slovenske arhitekture – naj vam bodo v navdih!

Opis izdelka

Kopalne brisače iz kolekcije Darilo slovenske arhitekture: Ivan Vurnik & Helena Kottler Vurnik so narejene iz bombaža in izjemno vpojne.

Kopalna brisača Nagelj: Motiv, ki ga je uporabil oblikovalec Blaž Habjanič, izhaja iz ornamentike fasade hiše nekdanje Zadružne gospodarske banke na Miklošičevi cesti 8 v Ljubljani, zgrajene leta 1922. Letno kopališče, zgrajeno leta 1932 v Radovljici, danes ni več ohranjeno v izvorni obliki, v času svojega nastanka pa je pomenilo moderno in tehnološko napredno arhitekturo. Brisačo, ki vsebinsko povezuje obe arhitekturni deli, so v ohranjanju dolgoletne tradicije izdelali v podjetju Svilanit d. o. o.

Kopalna brisača Katarina: Motiv, ki ga je uporabil oblikovalec Blaž Habjanič, izhaja poslikave dela notranjščine cerkve sv. Katarine v Topolu pri Medvodah, kjer je arhitekt Ivan Vurnik leta 1920 skušal opredeliti t. i. narodni slog. Letno kopališče, zgrajeno leta 1932 v Radovljici, danes ni več ohranjeno v izvorni obliki, v času svojega nastanka pa je pomenilo moderno in tehnološko napredno arhitekturo. Brisačo, ki vsebinsko povezuje obe arhitekturni deli, so v ohranjanju dolgoletne tradicije izdelali v podjetju Svilanit d.o.o.

Darilo slovenske arhitekture je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture, ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.

Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: Ivan Vurnik & Helena Kottler Vurnik, ki je prva v seriji, je povezana z delom arhitekta Ivana Vurnika (1884–1971) in njegove žene, slikarke Helena Kottler Vurnik (1882–1962). Izdelke so oblikovali mladi slovenski oblikovalci in oblikovalke pod okriljem Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani ter so nastali po motivih ene najzanimivejših fasad ljubljanskih hiš, dekoracije notranjščine cerkve sv. Katarine v Topolu pri Medvodah ter s poslikane oltarne mize v kapeli sv. Cirila in Metoda v Vratih. Podjetja Svilanit, Luci, Emma, Tiskarna in knjigoveznica Radovljica in ZkotZ so zagotovila kakovost izvedbe omejene serije. Naj vam bo darilo v navdih!

Arhitekt: IVAN VURNIK (1884–1971)
Slikarka: HELENA KOTTLER VURNIK (1882–1962)

Več izdelkov avtorja:

Dodatne informacije

Teža 0.800 kg
Dimenzije 75 × 160 cm
Material

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vurnikova kopalna brisača”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Meni