Valentinovo: Pomembna so dejanja, ne besede

Definicija valentinovega  je precej zapletena. Wikipedija, spletna zakladnica znanja pravi, da je tradicionalni dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen – največkrat s pošiljanjem voščilnic (pogosto tudi anonimnih) in izmenjavo daril.

Pri nas pa smo sv. Valentina poznali že v starih časih, vendar ne v povezavi z ljubeznijo. Po starem kmečkem koledarju, je Valentin prinesel ključe do korenin, bil je prvi spomladin in to je pomenilo, da se je ponekod že lahko začelo prvo delo na vrtovih.  No, o tem smo sicer že lani pisali, zato ne bomo dolgo  tvezili, tokrat smo razmišljali o nečem drugem.

Res je, da se za valentinovo pričakuje srček, bombonjera, šopek vrtnic za žensko, ampak vsi ti izdelki so minljivi, ustvarijo ogromno plastičnega odpada (sploh bombonjere, ki so ponavadi zavite v plastično folijo, notranjost je iz plastike, pa še kje bi jo lahko našli …) tudi drugi izdelki široke potrošnje obremenjujejo naše okolje po nepotrebnem. Hej, premislimo, saj je fino praznovati valentinovo in podarjati majhne pozornosti svoji dragi osebi, ampak je pa tudi fino živeti v čistem okolju in skrbeti za našo Zemljo, vsak lahko nekaj malega prispeva za lepši jutri. Ne skrbi, to ne pomeni, da svoje drage osebe za valentinovo ne smeš obdarovati – le izbira je malo drugačna, če se lahko tako izrazimo.

Darilo, ki je prijazno do okolja, praktično in z njim pokažeš, da ti je mar … do drage osebe, do narave, do lepše prihodnosti za vse.

Letošnje leto smo posebej za valentinovo v nabor izdelkov dodali povoščene krpice Food wrap z ljubezenskim motivom, ki je luštno in praktično darilo, pa še nepotrebnemu onesnaževanju okolja se izogneš. Je nadomestilo za plastično in alu folijo in v vsakem gospodinjstvu zelo dobrodošla. Vanjo lahko zaviješ sir, sendvič za na pot, sadje, najljubše zdrave piškote, čokolado, kruh, ostanke potice ob praznikih in še bi lahko naštevali …

Food Wrap

Povoščena krpica z motivom ljubezni.

 

Copati Copa Copa so narejeni iz filca, ki je nastal iz recikliranih plastenk. Sliši se neverjetno, a vendar je resnično. Plastenki je bilo dano novo življenje, kar lahko le redko slišimo. Za izdelavo copat so potrebovali 6 plastenk, ki se sicer v naravi nikoli ne bi razgradile. Copati so prijetni, noga se v njih ne poti, pa še bremzice imajo, da ne drsijo.

Udobni, mehki, prijetni …

Steklenička za vodo je trajnostna, lepih oblik in priročno darilo predvsem za tiste, ki pijejo premalo vode. Primerna hidriranost telesa je ključna za lepo kožo, počutje in konec koncev naše splošno zdravje.

Vsak jo potrebuje.

Keramičen lonček za na pot je odlična alternativa papirnatim lončkom, ki jih dobimo v kavarnah ali bencinskih servisih. Kava bo v njem dalj časa topla, imela pa bo tudi neprimerljivo boljši okus. V njem pa lahko ljubljeni osebi postrežete tudi vročo čokolado, čaj ali kateri koli napitek, ki ji je drag.

Za najljubši napitek.

Nogavice Potica in Kranjska klobasa so z ekološkim certifikatom, kar pomeni, da njihova proizvodnja ne bremeni okolja. To je res lepo slišati v teh časih. Narejene so v celoti v Sloveniji iz prvovrstnega česanega bombaža.

Slocks nogavice | Slocks socks

Za vsako nogico.

Z artprintom, ki bo obema ostal v večnem spominu, tudi ne moreš zgrešiti. Narejeni so iz recikliranega papirja, zato so prijazni okolju. Na voljo v različnih motivih, ki izkazujejo tisto pravo ljubezen. <3

Širimo ljubezen.

 

Še potrebuješ več idej, pokukaj na naš izbor slovenskih izdelkov za valentinovo TUKAJ.