Za dan žena iz srca

Hej, a veste, da čisto vsako leto nekaj o dnevu žena napišemo? Verjetno zato, ker smo v kolektivu sama dekleta in se nam res fino zdi, da ta dan obstaja. Pa ne zato, ker nas zasujejo z darili z vseh strani – kar je res lepa gesta (in ne poznamo še nobene ženske, ki bi se lepe pozornosti branila), ampak zato, ker je to spomin na vse, kar so ženske v preteklosti prestale, da smo sedaj obravnavane enakopravno. Ja, včasih so bili čisto drugačni časi …

#LEPASI

Če bereš te besede, vedi, da si lepa. Nam, ženskam, v življenju res ni vedno z rožicami postlano. Od nizke samopodobe zaradi visokih standardov, ki nam jih predstavljajo mediji, do hormonskih težav, ki jih preživljamo s staranjem in neprespanih noči zaradi vseh skrbi. Zato ne pozabi, da si lepa v vseh pogledih in si zaslužiš biti spoštovana, predvsem in najbolj od same sebe. Ljubi in spoštuj se, ker zmoreš vse. Vse prepreke pokončno premagaš in svetu daješ najlepše darilo – življenje. Četudi razmršenih las, utrujena, v trenerki, nenaličena, na peti kavi tisti dan, boš vedno našla čas, da boš vse stvari spravila v red, nahranila otroka, pripravila večerjo, oprala koš perila in še zvećer razmišljala o obveznostih naslednji dan.
Ljubezen je tista, ki nam daje moč. Ker ljubimo iz vsega srca – naše partnerje, otroke, dom … ljubimo življenje, čeprav včasih pozabimo ljubiti same sebe.

Cherie Lunghi je napisala bolje kot bi znale napisati same:

Bodi ti – notranja lepota je tista, ki šteje.
Sama sebi si najboljša prijateljica, ključ do svoje sreče in takoj,
ko se tega zavedaš, si le nekaj srčnih utripov stran do sreče.

 
 
LEPA SI, NE POZABI NASE, IMEJ SE RADA