Zakaj izbrati naravna trda mila?

V poplavi različnih komercialnih tekočih mil in gelov za tuširanje z čisto vsakim vonjem, ki si ga zaželimo, je uporaba trdih mil potonila v pozabo. Čeprav so trda mila v več pogledih veliko boljša za kožo in uporabo. V Trgovini IKA smo v naš izbor izdelkov dodali naravna trda mila KUPALA, narejena ročno po hladnem postopku.

Naravna trda mila ne vsebujejo konzervansov

Trda mila so dolgo obstojna, zato ne potrebujejo konzervansov, da jim podaljšajo svežino, obstojnost in učinkovitost.

Veš, kaj dobiš

Prebereš deklaracijo na tekočem milu in odpreš leksikon, brskaš po navedenih sestavinah in še vedno ne veš točno, kaj si prebral? Zveni znano? :) No, pri trdih milih te zagate ni.

Prijazna do okolja

Ogljični odtis pri uporabi tekočih mil je 25 % večji kot pa pri uporabi trdih milih. Za izdelavo tekočih mil se porabi 5 x več energije kot pri izdelavi trdih mil. Mila kupala pa so pakirana še v okolju prijazni embalaži brez plastike – juhu. Nekaj dobrega za nas in za okolje.

Majhna poraba in veliki prihranki 

Raziskava je pokazala, da pri umivanju rok porabimo več tekočega kot trdega mila. Pri enem pranju rok tako porabimo 0,35 g trdega in celo 2,3 grama tekočega, torej 6 x več! Pomislite na prihranek in odpadke, ki jih ustvarite pri uporabi tekočih mil v plastičnih embalažah.

Dišijo brez uporabe umetnih dišav

Dišave pri milih so mešanica različnih eteričnih olj.

Prav tako učinkovito  kot tekoče milo

Trda mila so v nekaterih primerih še celo bolj učinkovita kot tekoča, sploh kadar govorimo o odstranjevanju trdih zasušenih delcev na koži.